Orkideen ingress

Et lite stykke Paris på Skei

Torsdag åpnet Orkideen kaffebar dørene i miljøgata på Skei. Med pynteroser og baristamaskin inviterer Karen Oddny Gravvold til hjemmekoselig hygge med parisisk snitt.

- Her finner du ikke noe lettmat, for her skal folk kose seg, smiler Karen Oddny.

Karen Oddny og Linda Strand lager heimlaga mat, både søtt og salt, og noen halvfabrikata kommer ikke på tale. Begge har dessuten gjennomgått et grundig kaffekurs i regi av Crema, et lite kaffebrenneri i Sandefjord, så de kan nesten kalles baristaer. Men ikke helt. De trakterer likevel baristamaskina med fingerspitzgefühl og vet akkurat hvor mange kilo trykk kaffen skal ha før den skal i maskina.

Kafeens første gjest, Henny Brenden, har troen på at Orkideen kaffebar vil bestå. Hun mener kaffebaren, med sine lune, intime lokaler tilbyr noe nytt i Surnadal.

Og Karen Oddny har lagt vekt på at det skal være nettopp hjemmekoselig. I det ene hjørnet finner vi en egen barnekrok, og folk skal kunne ta med seg egen mat. I tillegg tilbyr de catering og ser for seg å leie ut lokalet til mindre lag og foreninger.

På åpningsdagen serveres det blomkålsuppe, dumlemuffins og pannacotta til cappuccino, latte og americano. Menyen baserer seg på et variert utvalg av småretter, og her vil bakels å græt gå hånd i hånd med franske makroner.

Nå håper Karen Oddny at surnadalingene benytter seg av kafeen.

- Den som intet våger, intet vinner, sier Linda.

 

Torsdag er kafeen åpen til kl. 19, ellers følger den blomsterbutikkens åpningstider.

Orkideen kaffebar_690x462.jpg

Første gjest_690x462.jpg