Logo SP 

Er Rindal Senterparti lite handlekraftige?

Bakgrunnen for overskriften er uttalelser om at Rindal Senterparti er litt for defensive. Vi mener å kunne vise til utrolig mye handlekraft og satsing innenfor de økonomiske rammer som folkevalgte. Det skriver Odd Geir Rønningsbakk og Eli K. Grøset i dette leserinnlegget.

Vi kan nevne:
- utbygging RAS
- omsorgsboliger, litjtunet
- grunnvannsanlegg og renseanlegg
- et sentrum som i store trekk fremstår som attraktivt
- utvidelser av boligområde
- kultur/musikkskole
- og sist men ikke minst et stort løft på skoleområdet

Vil gjerne legge til at de undertegnende gjennom sine år i politikken følte at vi hadde et godt samarbeid med politikere fra andre parti, og derav også følte at satsingsområdene både var krevende og dyre, men nødvendige for at innbyggerne i Rindal skulle ha et godt tjenestetilbud. Tøff satsing, men det måtte til, syntes alle.

Vil også nevne, sett med våre øyne, god tilrettelegging for industri. Flere bedrifter har etablert seg i Rindal under SP-styre. Disse har både drevet og driver svært godt med trygge og gode arbeidsplasser, og har godt omdømme.

Vi har også mange dyktige medarbeidere i Rindal kommune som omfatter de ansatte på kommunehuset, pleie- og omsorg, barnehage og skole.

Vi må passe oss for å bli så offensive at vi tøyer sparestrikken for langt på disse områdene for så å bruke pengene på prosjekter som er litt mer i gråsonen for hva en kommune skal drive med. Spesielt hvis økonomien er noe anstrengt. Det er bra å være spenstig, men å ta spagaten uten å ha dekning for det, er neppe særlig smart.

Vi mener bestemt at Rindal Senterparti har vist stor handlekraft gjennom flere 10-år, og viser nå i dag det samme ved å stille spørsmål ved bruk av midler som sårt trengs på andre områder.

Vi mener slett ikke at parkeringsbremsen skal slåes på, men kanskje innføre en litt lavere fartsgrense på noen områder.

De nye politikerne som snart skal tre til, vil helt sikkert gjøre seg sine egne erfaringer. Et lite råd fra to pensjonerte politikere må være å lytte litt til hva som rører seg, diskutere seg frem til løsninger, og å ta resultater til etterretning uavhengig av egne meninger. Alle har gjennom årene blitt nedstemt i enkelte saker. Sånn fungerer demokratiet!

Lykke til med valget!

Mvh.
Eli K. Grøset
Odd Geir Rønningsbakk

Rindal Senterparti er medlem av Trollheimsporten. Bli medlem - klikk her. Alle medlemmer her. Du finner dette innlegget på Leserinnlegg på Trollheimsporten, der du kan følge debatten foran årets kommunevalg.