Fredag
Fredag Lettskyet
14°
Lettskyet
Svak vind
Lørdag
Lørdag Klarvær
20°
Klarvær
Svak vind
Anders Tangen 2

Engasjement og humor på Optimistkonferansen

Komikeren Anders Martinius Tangen, kjent som programleder fra radio og TV, var en av foredragsholderne på årets Optimistkonferanse i Rindal. Med solide innslag fra Ida Dønheim, Tord Lien og Anja Cecilie Solvik i tillegg ble hele konferansen en interessant og innholdsrik opplevelse.

Ronny Kjøsen og Karstein Mauset 2.jpg
Ronny Kjøsen og Karstein Mauset


Det var som vanlig fullsatt sal i Rindalshuset på Optimistkonferansen. Karstein Mauset og Ronny Kjøsen satte publikum i stemning med sang, gitarspill og livlig trekkspillmusikk.
 

Svein Sæter.jpg
Svein Sæter var konferansier.


Konferansier Svein Sæter ønska alle velkommen til tidenes første Optimistkonferanse i Trøndelag, og presenterte dagens første foredragsholder Ida Dønheim, som er restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør på Britannina Hotel i Trondheim.
 

Ida Dønheim.jpg
Ida Dønheim


Vil skape Norges beste hotell

Ida Dønheim sitt tema var "Hva du gjør i morgen starter med det du gjør i dag". Hun fortalte om oppveksten i Bøfjorden, og at hun tidlig lærte at det er artig å arbeide, og at det er viktig å gjøre ting ordentlig fra starten. Hun fortalte om karrierevalget sitt, med utdanning som kokk og læretid på Britannia Hotel. Karrieren gikk videre via London, Vikanesset, Vårsøg hotell, Angvik, Seadrem Yacht Club og så tilbake til Britannina.

Dønheim fortalte om sin drøm for Britannina, som skal bli Norges beste hotell. Hun fortalte om prosessen før gjenåpningen, om hvordan hun i dag jobber med de ansatte, og om hvordan man motiverer og skaper vinnerkultur. 
 

Tord Lien.jpg
Tord Lien


Utdanning og kompetanseheving er enda viktigere enn før

Tord Lien er tidligere stortingsrepresentant og tidligere olje- og energiminister. Han er nå regiondirektør for NHO Trøndelag. Hans tema på konferansen var næringsutvikling og framtid i distriktene i Trøndelag.

En av utfordringene i arbeidsmarkedet er at det har vært små barnekull de senere åra, så er for få unge som kommer til. Det gjør at god utdanning enda viktigere enn før. En stor del av framtidens arbeidsplasser vil påvirkes av digitalisering, og noen av dagens arbeidsplasser vil forsvinne. Derfor er det viktig å gjøre framtidens arbeidstakere rustet til å håndtere denne utviklingen, og at man utvikler sin kompetanse gjennom hele arbeidskarrieren.
 

Anja Cecilie Solvik.jpg
Anja Cecilie Solvik

 

Ble optimist og startet grasrotbevegelse

Billedkunstner Anja Cecilie Solvik er grunnleggeren av Bunadsgeriljaen. Hun fortalte om oppveksten i Kristiansund, ungdomstida og kjærligheten til lokalsykehuset. Hun startet som kamuflert pessimist, men la igjen pessimismen og janteloven i Kristiansund da hun flytta til Østlandet og startet kunstgalleri. Tilbake i Kristiansund mange år senere, og mange erfaringer rikere, startet hun grasrotbevegelsen for å redde den lokale fødeavdelinga. Hun la ut et bilde av seg selv i bunad foran fødeavdelinga, og mange fulgte hennes eksempel og kledde seg i bunad for å vise sitt engasjement.

Anja i bunad.jpg
Anja i sin etter hvert så velbrukte nordmørsbunad

.
Bunadsgeriljaen har blitt en landsomfattende folkebevegelse som kjemper for nærhet til et trygt og godt fødetilbud for alle i hele landet. Organisasjonen har nå 97.000 medlemmer.
 

Anders Tangen.jpg
Anders Tangen


Optimist - for sikkerhets skyld

Komiker og foredragsholder Anders Tangen er kjent som programleder fra radio og TV. Han har kalt sitt foredrag "Optimist - for sikkerhets skyld". 

Tangen tok også utgangspunkt i sin egen historie, presentert med en fin blanding av humor, alvor og innlevelse. Han fortalte at da han etter hvert bestemte seg for bli optimist - for sikkerhets skyld - fikk han det mye bedre med seg selv. Han lærte å se det positive i alle situasjoner, og levde sin egen drøm. Og det gikk veldig bra til slutt! Alt kommer an på hvilken innstillingen man har, det engasjementet man viser, og det å sette fokus på de riktige tingene. 

Det er stor forskjell på å være pessimist for sikkerhets skyld, og det å være optimist for sikkerhets skyld, påpekte han.

Tangen serverte et tankevekkende foredrag med stort engasjement og innlevelse. Han krydret det hele med fornøyelige parodier på kjente folk han hadde møtt, til publikums store fornøyelse, og høstet stor applaus fra salen.
 

DSC_0312.jpg
F.v. banksjef Magne Bjørnstad, Alf Ole Elshaug, Arild Elshaug og Odd Inge Kvernberg fra Polaris Nordmøre.

 

Polaris Nordmøre fikk motivasjonsprisen

Siste innslag på konferansen var utdelingen av Rindal Sparebanks motovasjonspris for 2019. Prisen ble vunnet av Polaris Nordmøre. Det kan du lese mer om her. Vi gratulerer!

DSC_0217.jpg
Full sal i Rindalshuset med godt over 100 deltakere.