ElinPogElsaK

Endelig korsang

Etter nesten to måneder uten sang og musikk, kan endelig Tordenskjold songlag møtes for å synge sammen igjen.

Bildet over: dirigent Elin Persson og korleder Elsa Kvande
Korona-viruset satte en midlertidig stopper for nesten all kulturell aktivitet her til lands, og når det nå er mulig å få satt i gang igjen så smått, er det en blidspent gjeng med korsangere vi møter på kulturhuset i Surnadal.


–  Det er så artig å få møte folk igjen, sier dirigent Elin Persson, som selv har prøvd alternative korøvelser over nettet, noe som kan by på utfordringer av forskjellig sort. Hun understreker at det er noe helt annet å ha alle sangerne i samme rom, og å kunne høre alle synge sammen.

Koret har til nå hatt to øvelser sammen etter fraværet, og noe hensyn er de nødt til å ta.


–  Enn så lenge øver vi hver enkelt stemmegruppe hver for seg, så ser vi om det etter hvert blir mulig å få samlet hele koret sammen.

Tordenskjold øving.jpg
God avstand og god stemning!
Tordenskjold, som har ei lang fartstid i kormiljøet på Nordmøre, skulle etter planen nylig ha returnert fra en tur til Italia. Der var det planlagt opptil flere konserter, men turen måtte naturlig nok avlyses, som følge av den pågående situasjonen.


–  Vi hadde gledet oss til å dra til Italia for å synge norsk musikk, forteller de, men ser ikke mørkt på det av den grunn. Nå ser de heller framover mot mye prosjekter.

Koret har startet innøvingen av repertoar til sitt neste prosjekt, der de skal ha fokus på country og western. Persson lover at de skal gi publikum kjente slagere, og sier at hun håper det ikke blir alt for lenge til de kan invitere til konsert igjen.