Hønsehauk - Vegard

En voksen vandrefalk

Vegard Karlstrøm fant denne lille krabaten ved husnova hjemme på Bjørndal her en kveld. Han spekulerte på hvilken skapning dette kunne være. Redaktørteamet trodde dette var en hønsehauk og spurte om det var noen av Trollheimsportens lesere som hadde meir peiling på hvilken fugl det kan være? Det var det og Tor Ålbu tykte ikke dette er noen liten krabat.

Bildet ser ut til å vise en voksen vandrefalk! Jeg reagerer litt på at dere omtaler den som "lille krabat" samtidig som dere lurer på at det er en hønsehauk. Både vandrefalk og hønsehauk vil jeg si er ganske store fugler.

Hva er historien bak bildet? Var den skadet, eller er det en annen forklaring på at den satt på marka? Det er ganske uvanlig at den oppfører seg på en slik måte at du kan gå å fotografere den på kort hold, for dette er den fuglen som kan oppnå den høyeste farten av alle fugler i hele verden!!

mvh Tor Ålbu

Det kan redaktøren svare litt på: Fuglen var skadet og såg ikke ut til å kunne røre seg noe særlig. Enten hadde den fløyet på noe eller den har blitt kjørt på av bil, da fylkesveg 65 går like ved.

Dagen etter var imidlertid krabaten borte.

Her kan du lese alt om vandrefalk - og her.

Til høyre: Vandrefalk - under den skadede vandrefalken ved Bjørndal:

 

 

 

 

 

 


                                                     

 

                                                            Foto over: http://foto.dv.no/

Hønsehauk - Vegard