ingress

En verdig åpning

Årets Laksefestivalåpning ble en noen lunde varm, men småvåt og verdig åpning. Som tidligere år stilte Heidi Marie Vestrheim som konferansier, og med to kvalitetssikre innslag fikk Laksefestivalen 2017 en verdig åpning.

Heidi Marie Vestrheim, artist og programleder, er konferansier for fjerde gang under åpningen av Norsk Laksefestival i Surnadal.

-Det har blitt en tradisjon å være her, og det er kjempekjekt. Jeg digger å være her, smiler Vestrheim, videre forteller hun at hun har hørt mye om Surnadal fra svigerfamilien i Molde, og som bruker å fiske i Surna.

Inntrykket hun har fått av Surnadal av å være her bare under Laksefestivalen er at surnadalinger lever slik hele tiden. Altså går i gatene og spiser vårruller og grillmat. Surnadal minner henne også om hjembygda si selv.

Første innslaget var acapella-gruppa SÅKS som var fantastiske på scenen. Dette var den femte opptredenen deres, og de har spilt to år.  Mari Fiske beatboxet og Vestrheim sa etter opptreden at hun mente Fiske beatboxet bedre en Stian Blipp.

SÅKS.JPG

SÅKS-medlemmer: Lars Kristian Todal, Gunnar Segtnan, Einar Drøpping, Øystein Hjelle Bondhus, Halvor Drøpping, Nils Inge Aasgård, Linda Botten, Mari Fiske og Frank sPoon Botten. 

Etter dem fulgte dansegruppa Reflection, en gruppe av unge dansere. Reflection ble startet opp i forbindelse med UKM i år, men danserne har danset sammen lenge før det.

Reflection.JPG  

Reflection-medlemmer: Gunn Mari Våbenø, Frida Bergheim, Leah Snekvik Wilhelmsen, Mira Husby Bævre, Kristin Bøklep, Hedda Edvardsen og Ine Fiske. 

DSC_0028.JPG

DSC_0081.JPG

DSC_0089.JPG