Mandag
Mandag Lett regn
10°
Lett regn
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Regn
Regn
Svak vind
01 Christian Olsen

En sport i vekst

I disse dager er 310 barn fra Midt- og Nord-Norge samlet i Surnadal under ledelse av 15 instruktører for årets happening innen taekwondo. En av instruktørene er Christian Olsen (bildet), som den 18. august trer inn i rollen som hovedlærer på TKD-linja på Nordmøre Folkehøgskule.

Taekwondo er en selvforsvarsgren og konkurranseidrett fra Korea. Kampsporten strekker seg godt over tusen år tilbake i tid, og sportens utvikling er utelukkende positiv. Antall deltakere på årets barneleir har økt med over 50 siden i fjor, og i likhet med barneleiren har også Nordmøre Folkehøgskules taekwondo-linje per i dag økt til 23 elever. Dette gjør linja til den største på NoFo. Kun ett år tidligere har antallet vært så stort, forteller Christian Olsen til Trollheimsporten.

- Miljøet vokser seg større og bedre. Bakgrunnen for dette kan være sportens gode filosofi, en sterk leder og et godt utdanningstilbud, tror Olsen.

Ambisjoner for Surnadal- og Rindalsklubbene

At entusiasten har en spennende tid i møte er det ingen tvil om. Den kommende tiden vil han fungere som hovedlærer på folkehøyskolens taekwondo-linje, og samarbeider med Kjell Gunnar Polden. Planen tilsier også at Olsen skal lede Rindal taekwondo-klubb, og ambisjonene om å dra i gang et nybegynnerkurs for voksne og forhåpentligvis også for barn er tilstede.

- Vi ønsker vekst i regionen, og vi har gode ressurser for å få det til, smiler den kommende NoFo-læreren.

Artikkelen fortsetter under bildet

02 Christian Olsen spark.png

Det er ingen tvil om at Olsen er godt kvalifisert til de utfordringene den nye jobben måtte by på. Ikke bare er han inne i sitt tiende år som landslagsutøver, men han kan også smykke seg med hele 8 individuelle NM-gull i sparring, et World Cup-gull fra 2008 og sin siste medalje i bronsje fra årets EM i Italia. Han er blant annet utdannet idrettslærer, og har drevet en stor bydelsavdeling i Trondheim i mange år. Tidligere har Olsen vært både elev og praktikant ved NoFo.

03 Christian Olsen sparring.png

Forrige uke var det duket for voksenleir og landslagssamling samtidig, og Olsen deltok selvfølgelig også her. Forrige mandag graderte han seg, noe som resulterte i en seniorgrad: 4. Dan sort belte.

- Det var et stort øyeblikk for meg etter å ha holdt på med sporten i 21 år, forteller en godt fornøyd instruktør.

 

Treningsglede

Da Trollheimsporten besøkte barneleiren onsdag formiddag nærmet treningsøkten seg slutten, men barna viste fremdeles stort engasjement i det de drev på med, både ute på idrettsbanen og inne i hallen. At disiplinen var tilstede var tydelig, men det viktigste skinte likevel godt igjennom - at de hadde det moro. 

- Totalt har det vært over 1500 deltakere på sommerleirene, noe som tilsvarer over 10% av alle utøverne. Selvfølgelig kommer konkurranser og mesterskap høyt opp på lista, men ingen ting topper sommerleirene. Dette er årets store sosiale happening, forteller Olsen, og slår fast at leirene i bygda har enormt mye å si for næringslivet og er veldig god reklame for kommunen.


Er du interessert i å prøve taekwondo?

Møt opp på trening i t-skjorte, joggebukse eller shorts og med bare føtter. Sjekk ut om det er noe for deg - og er det dét, ta kontakt med Kjell Gunnar eller meg, så ordner de med resten, oppfordrer Christian.

04 TKD Barneleir 2014
05 TKD Barneleir 2014
06 TKD Barneleir 2014