Vinner Rindølrennet

En perfekt dag for Rindølrennet

Det var strålende vær og flotte forhold i løypa både for trimmere og konkurranseløpere i Rindølrennet søndag. Det ble en spennende innspurt i konkurranseklassen, der Eirik Lorentsen vant, foran Lars Hol Moholdt, Gjermund Løfald og Sigmund Kielland. Jonas Asbø vant klassisk-klassen og Berit Mogstad vant kvinneklassen.

Det var strålende vær og skyfri himmel da det 35. Rindølrennet gikk av stabelen i dag, i regi av Rindal IL. Trimmerne som kom i mål meldte om fantastiske forhold i løypa. Så bra har det aldri vært før, mente enkelte.

- Det meldes om finere forhold enn i Falun og Lahti, hørte vi fra speakerbua.

Ca 160 løpere stilte i trimklassen, og ca 45 i konkurranseklassene. Her var det løpere fra hele Midt-Norge. Rennleder Johan Landsem var svært godt fornøyd med deltakelsen.

Det var en stor begivenhet å ha en verdensmester på startstreken i Rindølrennet. Lars Hol Moholdt ble verdensmester i skiorientering i februar. Hallvard Løfald, som nylig har deltatt i Word Cup Sprint, stilte også til start. Så det lå an til hard konkurranse.

Inge Brønstad kunne fortelle at flere fullførte Rindølrennet for 35. gang denne helga. Men en del av disse gikk rennet på lørdag. Inge Brønstad er selv en av dem som har gått rennet hver gang siden 1980. Selv var han med i komiteen i dag, slik han har vært i Rindølrennet i mange år tidligere. I alt 30 personer var i sving med komitearbeid på renndagen, i tillegg til de som har vært ute og ryddet og kjørt opp traseen tidligere i uka.

Line Norli serverte varm saft til de som kom i mål.

Lasse Skjølsvold over mål i trimklassen i Rindølrennet for 35. gang. Han er en av de få som har gått Rindølrennet hvert eneste år siden 1980.

Inge Jonli gikk trimklassen Rindølrennet for 20. gang, og fikk en utmerkelse for det.

Mali Eidnes Bakken og Nils Bakken nærmer seg mål i trimklassen.

Starten i klassisk-klassen gikk først.

Fristil-løperne klare til start.

Jonas Aasbø, MVS/Surnadal IL kom først i mål av konkurranseløperne. Han hadde god kontroll på feltet underveis, og vant en klar seier i klassik-klassen.

Det ble en dramatisk innspurt i fristil-klassen. Eirik Lorentsen fra Henning Skilag kom i mål rett før Lars Hol Moholdt fra Rindal IL. Bak kom Gjermund Løfald fra Rindal IL og Sigmund Kielland fra Kolbukameratene IL. De to kom likt over mål.

Rindal IL Ski har film av spurtoppgjøret på sin facebookside.

Hallvard Løfald fra Rindal IL var en av favorittene på hjemmebane i dag. Han gjorde det meget bra i NM tidligere i år, og har nylig deltatt i World Cup Sprint. Han hang som ventet med i tetgruppa på fem hele veien, og var helt oppe i teten fram til siste sving før stadion. Der ble det for trangt i svingen i utforbakke, og Hallvard Løfald falt. Dermed kom han i mål som nr 5.

Lars Hol Moholdt er fersk verdensmester i skiorientering. I dag ble han slått på målstreken.

Surnadalingen Berit Mogstad, Strindheim IL, over mål som vinner i dameklassen.