Uteområde sjukeheimen Surnadal kommune

En kvart million til sjukeheimens uteområde

Kommunestyret i Surnadal vedtok torsdag å støtte utvikling av uteareal ved Surnadal sjukeheim med inntil 250.000 kroner.

Det har den siste tiden vært stort fokus på å utvikle utearealet mellom pensjonærboligene og Surnadal sjukeheim. De ansatte har i samarbeid med kommunens Areal- og naturforvaltningsenhet laget et utkast til utvikling av området, hvor brukergruppene først og fremst er beboerne ved rehabiliteringsavdelinga og dagsenteret, men også beboere i pensjonærboligene, andre som bor på sjukeheimen samt omsorgsboliger og borettslaget.

I juli sto en flott uteplatting på rundt 150 kvm ferdig utenfor rehabiliteringsavdelinga, satt opp på dugnadsinnsats fra Surnadal pensjonistlag og og med materialer fra Talgø/MøreTre. De ansatte ved sjukeheimen, beboere og andre har også engasjert seg i saken.

Rådmannen mener at kommunen, som eier av området, også bør delta med midler når det er utvist et stort engasjement fra private, ansatte og lag og organisasjoner. Da det foreligger planer for restaurering og ombygging av den aktuelle delen av sjukeheimen, er det i første omgang snakk om hellelagte gangveier, plattingen og takoverbygg, som ikke vil påvirke byggearbeidet.

Rådmann Knut Haugen opplyser at 27.000 kommunale kroner og rundt 60 arbeidstimer allerede er blitt brukt på bygging av plattingen. De inntil 250.000 kronene er beregnet på de videre fasene av utbygginga. Et enstemmig kommunestyre vedtok rådmannens og formannskapets tilråding om å bidra med kr. 250.000,- i denne omgang.

Uteområde sjukeheimen skisse.JPG

Oversikt over planlagte tiltak.

 

På bildet øverst ser vi arbeidsgjengen fra Surnadal pensjonistlag, som fikk lagt platting i sommer. F.v. leder Kristian Ranes, Odd Asbjørn Bævre, Olav Jostein Holten, Per Bruset, Vidar Sogge og Lars Magnar Bævre. Foto: Surnadal kommune.