Olav Morten Tørset og Morten Halgunset

En bensinstasjon utenom det vanlige

Best-stasjonen på Rindalsskogen er ikke som alle andre bensinstasjoner. Her får du ikke kjøpt hamburger. Men ei pølse og en kaffekopp kan det blir ei råd med. Det er også utsalg for Felleskjøpet, så her finner du ikke bare snacks og bilrekvisita, men også motorsager, hundemat og mye mer. Og du kan faktisk få hjelp til å skifte lyspære på bilen.

De fleste lokalkjente kaller bensinstasjonen for Deltrans. Det er firmaet Deltrans AS som driver virksomheten. Bensinstasjonen er anonym utvendig, men den er innholdsrik. Hurtigmattilbudet begrenser seg for tiden til pølser med brød, men ellers får du kjøpt det meste av det man vanligvis finner på bensinstasjoner, og veldig mye mer. Som utsalg for Felleskjøpet leverer de det meste av det gardbrukerne trenger, og også mye utstyr innenfor hobby og fritid.

Deltrans har også landbruksverksted. Her utføres reparasjoner og service på traktorer og redskap. I tillegg er mange småmaskiner som motorsager, plenklippere og høytrykksvaskere innom for reparasjon og service.

Morten Halgunset bak disken_690x416.jpg
Morten Halgunset selger kaffe og pølser, vindusviskere, batterier, og veldig mye mer.
 

Allsidig utvalg

- Vi har mye bilrekvisita, forteller Morten Halgunset. - Vi har også mye til traktorer, både fra Felleskjøpet og fra andre leverandører. Felleskjøpet har egne selgere for fjøsinnredninger og slik, og også det som gjelder kjøretøy. Men utenom det kan vi levere det meste fra Felleskjøpet.

På lageret har de store mengder dyrefôr. Både til husdyr og kjæledyr, og mat til småfuglene. Alt av dyrefôr kan skaffes. Fôr til store besetninger leveres som regel i større mengder, men her går det mye på mineral- og vitamintilskudd og melkeerstatning til dyr. Dessuten selger de fôr til f.eks. hester og sauer, små husdyrhold og slike som bruker kraftfôr bare deler av året. Solsikkefrø, nøtter og talgboller til småfuglene finnes også her.

Lageret_690x460.jpg

- Vi selger også mye fôr til kjæledyr, forteller Morten Halgunset - Det er fôr til katter, hunder og gnagere. Hundefôret "Labb" har vært best i test mange ganger gjennom flere år. Felleskjøpet har en egen avdeling for förutvikling, så dette er de gode på.

Felleskjøpet satser mer på hobbymarkedet nå enn før. Det har blitt mer av klær og utstyr til jakt og fritid, blant annet. Men Deltrans satser ikke mye på klær, det begrenser seg plassmessig.

Olav Morten motorsag_690x445.jpg
Olav Morten Tøset viser fram ei hendig motorsag.


Historien og nabobedriftene

Olav Morten Tørset forteller at Deltrans AS ble stiftet som et transportselskap i 1984. Olav Morten Tørset og Morten Halgunset var med fra starten. Da hadde de også med seg Egil Hervik, Inge Bolme og Per Morten Bolme. Den gangen var det stort sett bare skog der det er industriområde i dag. Det var bare Børset Bakeri som sto ferdig den gangen. Karene gikk i gang med å rydde skog og planere selv. De første åra drev de med transport. Det var både stykkgodstransport, søppelkjøring og septiktømming. Brøyting var det også mye av.

Bensinstasjonen startet opp i 1987, og det ble gradvis mindre transport. Olav Morten Tørset daglig leder i bedriften. Morten Halgunset har halv stilling i Deltrans AS og halv stilling i Rindal Betong AS, som driver i samme bygg. Bak bensinstasjonen ligger WVT Betongprodukter AS. De produserer spalteplank til fjøsgolv, og henter ut betong fra nabobedriften. Alle de tre nabobedriftene samarbeider godt.

Rindal Betong produserer også en del stein, som forskalingsblokker og pilarblokker. De kjører ikke ut betong, men det er mulighet for å få kjøpt betong i mindre mengder og hente det selv.


Skifter dekk og lyspærer

Mange husker den tida da man kunne få hjelp på bensinstasjonen hvis man hadde trøbbel med bilen. Hos Deltrans kan du fortsatt få hjelp med å skifte dekk, bytte vindusviskere eller lyspærer på bilen, om du ikke klarer det selv. Ofte hjelper de også folk med å velge rett type olje til bilen.

- Olje er ikke olje lenger. Det er mange forskjellige typer, men vi kan hjelpe til med å finne rett type. Vi er ikke godkjent bilverksted, men vi kan ta små serviceoppdrag. Vi hører av og til at folk synes det er morsomt å se en gammeldags bensinstasjon, sier Morten Halgunset.


Les mer på www.deltrans.no

Deltrans 1.jpg
deltrans 2.jpg
deltrans 3.jpg
Deltrans 2015_690x439.jpg

Felleskjøpet har kampanjepriser på en rekke varer t.o.m. 25. januar. Her kan du lese mer om det.