mercedes 2 foto Per Aune

En av Norges eldste taxier

Per Aune i Rindal har opplevd overveldende respons de siste dagene, etter at han la ut et bilde av gammelbilen sin på et drosjeforum på facebook. Til nå har det blitt 792 liker, 76 delinger og en artikkel på broom.no (TV2).

Overveldende respons på facebook

Per Aune er drosjeeier i Rindal, og har tre taxibiler i daglig drift. Den ene av bilene er hans favorittmodell, en Mercedes E 300 TDT 1990-modell. Dette er sannsynligvis en av Norges eldste taxier.

- Det har vært skikkelig show de siste døgna, etter at jeg la ut et bilde av den nyvaska gammelbilen min på et drosjeforum på facebook, sier Per Aune. - Alle var tydeligvis helt ville etter det gamle bilen. Jeg har moret meg mye med dette de siste dagene.

Han forteller at det ble mye positiv respons, med likes, delinger og kommentarer på bildet. Det har også kommet telefoner og SMS fra folk som har spesiell interesse for den samme biltypen.

mercedes 2 foto Per Aune.jpg
mercedes 1 foto Per Aune.jpg
mercedes 3 foto per aune.jpg


Har hatt samme type bil siden 1990

- Jeg kjøpte en slik bil ny i januar 1990, og etter det har jeg alltid hatt en slik bil. Det har vel blitt 10-12 av dem i rekka. Jeg er veldig glad i disse bilene, forteller han. - Det er firehjulstrekkere, og det ble ikke laget så mange av dem. Bare noen tusen.

Per Aune forteller at 1990-modellen han har nå ble kjøpt av en privatperson for et par år siden. Så fikk han blant annet skiftet seter, skjermer og dører på bilen, og den ble omlakkert hos Midt-Norge Autolakk AS. Så det ble en nydelig bil, synes eieren selv. Den er riktignok ekstrabil i drosjestallen, men den er mye i bruk. Blant annet brukes den til transport av skolelever, siden den har ekstra seter. Det er Jonny Nordvik som kjører bilen til daglig.

I tillegg til 1990-modellen har Per Aune også en 2010-modell og en 2014-modell. Alle Mercedeser, selvfølgelig.


Verdens beste jobb

Per Aune har vært drosjeeier i Rindal i 28 år.

Han forteller at syketransporten utgjør hele 70% av arbeidet for drosjeeierne. Derfor er de det er de helt avhengig av å vinne anbudene på syketransport hvert fjerde år.

- Om vi mister syketransporten er det kroken på døra, forklarer han.

Per Aune foto privat.jpg
Per Aune har vært drosjeeier i Rindal i 28 år. Her i en bil av litt nyere modell enn den omtalte.

Drosjene har litt skoletransport, men ellers er det mest pensjonister som bruker drosje til daglig. Og pensjonistene er som oftest veldig hyggelig og positive.

- Det er verdens beste jobb! Jeg trives veldig godt med det, ellers hadde jeg jo ikke holdt på, sier Per Aune.


Broom.no (TV2): Pers taxi er 26 år


Alle foto: Privat