ellen hegg utstilling 2016

Ellen Hegg stiller ut på Louvre

Torsdag fikk billedkunstner og "ørabygg" Ellen Hegg beskjed om at hun skal stille ut en av sine særegne kaffe- og tusjtegninger under Paris Louvre Expo i oktober. - Det er stort å være med på en slik utstiling, og da spesielt på et slikt sted, sier hun.

Hegg forteller at det er en utstilling for kunstnere fra hele verden, både med malerier og skulpturer, og at hun selv bidrar med en stor tegning laget med kaffe og flytende tusj. Heggs umiskjennelige tegninger ble til for noen år siden, da hun tilfeldigvis sølte kaffe på et papir som lå ved telefonen.

- Så skriblet jeg oppå med en tusj jeg hadde for hånden mens jeg snakket. Da jeg la på røret så jeg at jeg faktisk hadde laget en "annerledes" tegning.

Etter Hegg delte tegningene på sosiale medier tok interessen av, og etterspørselen var stor.

- Siden har jeg utviklet dem og selger masse av dem nå. Alle har et lite rødt hjerte og et ordtak, sier Hegg.

 

Kreativ prosess

Den travle kunstneren fordeler tiden mellom atelieret i bedehuset på Surnadalsøra, Spania og diverse kurs i inn- og utland, og forklarer at hun på forhånd aldri vet hvilke motiv hun ender opp med:

- Disse bildene blir slik de blir. De lever sitt eget liv mens de tørker, og så tegner jeg frem motivet.

Nå finner én av tegningene altså veien til et av verdens største museer.

- Jeg ble tipset om utstillingen av en bekjent, søkte, og ble invitert til å bli med. Paris' mest profilerte gjester besøker utstillingen, så det blir vel "den lille sorte" og stiletthæler under åpningen, ler Hegg.

Ellen Hegg kaffetegning (683x690).jpg

Arkivfoto/Ellen Hegg.