IMG_0117

Elin og Egil visste hvordan å underholde

Alf Prøysen har en spesiell plass i både unge og eldre hjerter. I dag var hans datter, Elin Prøysen, og hennes ektemann, Egil Johansson, å treffe i Lomunda Grendahus. Elin og Egil har over mange år reist rundt og underholdt Norges befolkning, samt gitt ut flere plater, og i dag var de å finne i selveste Rindal.

Rundt 60 personer, både innenbygds og utenbygds, tok turen til Lomunda Grendahus for å høre sang og viser av Alf Prøysen i ettermiddag. Paret startet med "Rosenbloms Trio", med Elin på gitar og Egil på munnspill og kontrabass. Det ble spilt mange kjære og kjente viser under forestillingen, blant annet "Mari du bedåre", "Kyllingen" og "Tango for to". Men det ble også spilt noen viser flere i publikum aldri har hørt før! Elin kunne da avsløre at det er mange flere viser enn vi tror. Hun har nemlig funnet hele 700 forskjellige sanger og viser som enda ikke har rukket å bli kjent, og disse blir trykt i en bok som kommer til høsten.

















"Sang og musikk er den beste og billigste medisinen man kan finne" - Egil Johansson.

Etter å ha rundet av første akt med "Lillebrors vise" ble det servering av forskjellige kaker, lefser, vafler, grøt, trollkrem og kaffe.





Styret i Lomunda Grendahus arrangerte dette i samarbeid med den kulturelle spaserstokken, og sa seg svært fornøyde når det kom flere enn forventet.





Etter en mye god underholdning, mange historier og morsomme vitser ble det til slutt loddtrekning med fem fine premier.



Alle storkoste seg under forestillingen, inkludert Elin og Egil. Styret takket for at de ville komme å underholde oss i Rindal, og som takk fikk de "Rindalshumor"-heftet i gave, noe som så ut til å falle i smak. "De va bærre så lite", avsluttet Egil.

Her er en videosnutt på ca. 8 minutter fra forestillingen: