Olina Halle

Eldrearbeidsprisen til Olina Halle

Olina Halle ble torsdag hedret for sin aktive innsats for eldre i Todalen og i Surnadal for øvrig. En svært beskjeden 91-åring tok imot prisen i sitt eget hjem.

Eldrearbeidsprisen er blitt delt ut siden 2011. Det er Eldrerådet som er jury, og prisens statutter tilsier at utmerkelsen kan tildeles  lag, organisasjoner og enkeltpersoner som utmerker seg positivt i ulønnet eldrearbeid. Eldrerådet mottok i år tre forslag til kandidater, og det var Surnadal Pensjonistlag som var forslagsstillere til Olina Halle, forteller formann i Eldrerådet Johs. J. Vaag.

- Hun er godt kjent, både i Todalen og Surnadal for øvrig, for sin aktive innsats og sine mange besøk på Surnadal sjukeheim. Olina stiller alltid opp når det trengs, lød det i utmerkelsens begrunnelse.

Prisen ble delt ut på Surnadal Pensjonistlags årlige julemøte på Nordmøre Folkehøgskole. Sønnen Ragnar Halle tok imot prisen på Olinas vegne, da hun av helsemessige årsaker var forhindret fra å møte på selve utdelingen.

Ragnar Halle og Lilly Gunn Nyheim.jpg

- Dette er en veldig verdig vinner. Olina fortjener virkelig dette, sa ordfører Lilly Gunn Nyheim da hun overrakte prisen til Ragnar Halle.

 

Beskjeden todaling

Hjemme hos prismottakeren selv ble prisen, et fotografi av Nauståfossen av Reidar Østvik, overrakt en glad, men overrasket Olina. Hun kan på ingen måte forstå hvorfor nettopp hun skulle få en slik pris - for henne er det langt viktigere å fokusere på alle de rundt henne selv, gode naboer, venner og familie, som daglig hjelper til og stiller opp. På spørsmål om hun kunne tenke seg at utmerkelsen hadde noe å gjøre med hennes mange turer på sjukeheimen for å glede andre, måtte Olina medgi at det jo hadde blitt noen turer ned med mølsgraut og multesyltetøy i hånd.