El-Watch med ny teknologi i verdensklasse

​El-Watch AS i Rindal er ute med en ny produktserie som har fått navnet «Neuron». Neuron er en produktserie innen industrielt internett og er helt enestående i sitt slag. Dette er trådløse sensorer, skytjenester og programvare laget for industri, landbruk, skip eller andre anlegg.

Hallvard Helgetun og Nils Arve Hyldbakk.jpg
Hallvard Helgetun og Nils Arve Hyldbakk med noen av de nyeste produktene som er utviklet i bedriften.


Overvåke produksjonsprosesser og tilstanden på maskinparker

Kjetil Halle, som er daglig leder i El-Watch, forklarer at de nyutviklede systemene brukes til å overvåke produksjonsprosesser og tilstanden på maskinparker. Data fra sensorene samles inn, bearbeides og analyseres, og gir informasjon om tilstanden i anleggene hvor løsningen er montert. Dermed kan kundene f.eks. utføre preventivt vedlikehold eller øke effektiviteten på sine produksjonsanlegg.


Høyteknologi i verdensklasse

Teknologien til El-Watch vekker oppsikt fordi sensorene er trådløse, svært energieffektive, små i størrelse og at de inngår i en helhetlig løsning. At det er laget så små trådløse sensorer levetid opptil 15 år og hurtig målefrekvens blir lagt merke til. Spesielt siden de har vært gjennom så harde kvalitetstester at Det Norske Veritas har godkjent de til bruk om bord på offshore-fartøy. Dette er høyteknologi i verdensklasse.

El-Watch kan tilby flere typer og varianter av sensorer, skyløsninger og programvare. Løsningene fra El-Watch kan enten brukes som selvstendige anlegg eller som en integrert del av eksisterende vedlikeholdssystemer.

- Vi håper nå at oppmerksomheten fra de største tidsskriftene innen teknologi skaffer oss enda større tilgang på kunder, sier Kjetil Halle.

DSC_6993.JPG
En av de nye sensorene (Foto: El-Watch)

DSC_6956.JPG
Den nye produktserie har fått navnet «Neuron» (Foto: El-Watch)

 

DSC_8979
El-Watch