El-Co AS utvider

Bjørnar Mogstad begynte som daglig leder i El-Co AS i begynnelsen av februar. Nå utvider bedriften med en ny montørstasjon i Meldal sentrum.

Bjørnar Mogstad_690x419.jpg

Bjørnar Mogstad er utdanna siviløkonom. Han er 31 år, og født og oppvokst på Orkanger. For to år siden flytta han til Surnadal med familien, for å ta over heimplassen til faren. Han arbeidet i skatteetaten, og fortsatte med det i et halvt års tid etter at han kom til Surnadal. Så ble han ansatt som administrativ leder i Comfort Surnadal, og arbeidet der i ett år, før han fikk jobben som daglig leder i El-Co AS.

- Jeg har blitt veldig godt mottatt i El-Co, og jeg trives godt her, sier Bjørnar Mogstad. - Det er et hektisk miljø, mange funksjoner som skal dekkes. Det blir ikke mange pauser i løpet av dagen, smiler han.

Jobben i El-Co er ikke helt ulik den forrige jobben i Comfort, mener Mogstad. Det er jo en annen gren av byggebransjen. Man har de samme entreprenørene å forholde seg til. Det er bare faget som er annerledes. 

Bedriften har hovedkontor i Rindal, og alt arbeidet organiseres herfra. I tillegg har bedriften en montørstasjon i Surnadal, og i disse dager etableres en ny montørstasjon i Meldal sentrum. Arnt Øverøyen er ansatt i Meldal. Med en montørstasjon i hver kommune blir det ikke så langt å kjøre på hvert oppdrag.

- Det er viktig at arbeidet blir ledet fra ett sted, sier Bjørnar Mogstad. - Faglig ansvarlig Nils Stokke er her i Rindal. Han er elektroinstallatør og har nødvendig kompetanse og har ansvar for arbeidet bedriften utfører.

De fleste av de ansatte har base ved hovedkontoret i Rindal. I Surnadal arbeider 6-7 personer, og i Meldal er det ansatt en person så langt. Planen er å utvide med flere ansatte i Meldal etter hvert, forteller Mogstad. 

El-Co AS har for tida i overkant av 20 personer i arbeid, med innleide og lærlinger. Det er tre lærlinger i bedriften nå.

- Det er en utfordring å få tak i kvalifisert arbeidskraft, sier Bjørnar Mogstad. - Å ta inn lærlinger er en viktig del av rekrutteringsarbeidet. Det sies at elektrikerfagbrevet er det fagbrevet som henger høyest. Det er en kompetansekrevende utdanning.

El-Co ansatte_690x521.jpg
Disse var på jobb hos El-Co i Rindal i dag. F.v. Bjørnar Mogstad, Nils Stokke, Fred Inge Stenersen, Lars Lund, Arnt Øverøyen, Ole Furuhaug og Bård Ree.
 

På El-Co sitt hovedkontor i Rindal sentrum er de i ferd med å bygge opp et såkalt idésenter. Bjørnar Mogstad forklarer at de skal vise fram ulike muligheter og hvilke løsninger som finnes på markedet. El-Co AS har tidligere hatt et slikt idésenter i Surnadal. Det blir nå flyttet til hovedkontoret i Rindal. Kundene skal få mulighet til å komme innom og se på det nye innen velferdsteknologi, som styring av lys og varme. Arbeidet med idésenteret er nylig påbegynt, og det vil ta litt tid før det er ferdig.

- El-Co AS er helt klart en betydelig arbeidsplass i Rindal, sier Mogstad. - Vi satser offensivt, og vi skal finne den rette balansegangen mellom prosjektarbeid og servicearbeid. Det har vi fokus på nå. Vi skal korte ned på responstida. For oss er det viktigste å betjene nærmarkedet.