Øyvind Wekre og Jon Magne Sæter foto Eiksenteret

Eiksenteret fusjonerer selskaper

Eiksenteret Trondheim (Tunga Maskin AS) og Eiksenteret Surnadal (Husby & Moen Maskin AS) har inngått en avtale om fusjonering av selskapene som innebærer en sammenslåing til Eiksenteret Midt-Norge.

- Sammenslåingen er en del av den naturlige utviklingen i markedet, og vil styrke vår mulighet til å yte god service til våre kunder, samt sikre gode utviklingsmuligheter for våre medarbeidere sier Jon Magne Sæter, senterleder Surnadal og Øyvind Wekre, senterleder Trondheim, i en pressemelding.

- Det har gjennom mange år vært et godt samarbeid mellom de to bedriftene og planene om sammenslåing er blitt godt mottatt hos våre medarbeidere. Det er en motivert gjeng som er klare for nye utfordringer og ser utviklingsmuligheter i forbindelse med disse endringene.

 

Ni avdelinger

Fra før er begge bedriftene godt etablert i sine distrikter, og samlet omsetning for 2016 vil bli ca 400 millioner. Eiksenteret er en franchise med Eikmaskin AS som franchisegiver. Eikmaskin er leverandør av Massey Ferguson, Fendt og Valtra, samt en rekke forskjellige landbruksmaskiner til Eiksenterne. Eikmaskin er eid av AGCO, en av verdens største produsenter av traktorer og landbruksmaskiner. Eiksenteret Midt-Norge vil være representert på 9 egne avdelinger; Malmefjorden, Surnadal, Orkdal, Støren, Trondheim, Rissa, Stjørdal, Levanger og Steinkjer, samt hos 4 samarbeidspartnere; Oppdal, Innfjorden, Vinjeøra og Bjugn. Samlet vil ca 90 medarbeidere arbeide på de 9 lokasjonene i Midt-Norge.
 
- Etableringen av Eiksenteret Midt-Norge vil være med å sikre at bøndene får det beste tilbudet gjennom hele verdikjeden fra salg til reservedeler og service, samt et tilpasset utvalg i våre butikker, sier Sæter og Wekre.  
 
- Eikmaskin ser positivt på sammenslåingen og etableringen av Eiksenteret Midt-Norge. Vi ser frem til fortsatt godt samarbeid, sier Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin AS.

 

Foto v/Eiksenteret. Øyvind Wekre (t.v.) og Jon Magne Sæter.