Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Svak vind
Lørdag
Lørdag Sludd
Sludd
Liten kuling
tp_leserinnlegg

Eiendomsskatt i Rindal

Krever virkelig Rindal kommune 5 ganger for høy hytteskatt? Det kan se sånn ut. For vår hytte på 80m2 med vanlig standard krever Rindal 5.000 kroner årlig i eiendomsskatt, - mens Trondheim krever det samme for en eiendom med 5-fem ganger høyere markedsverdi! 

I Rindal har vi ingen stemmerett og dermed ingen mulighet for politisk påvirkning på dette. I Trondheim nyter vi godt av det totale offentlige tjenestetilbudet, - i Rindal null og niks. Vi tilbringer fem ganger mer av vår tid i året i Trondheimslufta enn i Rindalslufta.

I Trondheim kjøres helt gratis milevis av skiløyper i bymarka og Estenstadmarka; - 5 ganger oftere enn i Rindal, og her står det ingen bokser spredt utover med bønn om tilskudd. Der driftes skiløypene av grunneierlag, turstigruppa og Rindal IL, - og igjen støttet av oss hytteeiere.

Til og fra hytta vår kjører vi utelukkende på riks- og fylkeskommunale veger; - altså ikke en eneste meter på Rindals kommunale veger. Vi bekoster selv brøyting, strøing og vedlikehold av våre privatfinansierte veger sommer som vinter, - i tillegg til vårt eget vann og kloakksystem. Hva står det da egentlig igjen som Rindal krever sånn voldsom betaling for; - og er dette egentlig rimelig og fornuftig, - eller kanskje heller korttenkt og uklokt?

Det blåser en sur og kald vind mellom hytteiere og kommunen på tredje året nå.. Rindal krevde ifjor inn 2 millioner i denne utrolig urimelige e-skatten, - samtidig som rådmannen kunne berette om et pent overskudd på 6 millioner! Siden Rindal innførte e-skatten har det vært de heftigste mulige protester overalt hvor dette er mulig i presse og protestbrev fra oss hytteeierne. I hovedsak går dette på beregningsgrunnlaget og selvsagt sluttbeløpet; - ikke promillen.

Velkommen til Trøndelag! Vi trøndere har ord på oss for å være rause. Hvorfor ikke gripe denne unike anledningen til å normalisere eiendomsskatten på hytter nå i valgåret 2019?

Med hilsen Egil Repvik

PS! Hvordan tenker forresten Rindal kommune seg å dekke inn kostnadene ved den lovpålagte pipefeiinga av hyttene våre? 

Tips en venn Skriv ut