dråk20

Dråkongan i sentrum

Lørdag ble Dråkongcup arrangert for tredje gang på AMFI Park. Cupen er den eneste i sitt slag på Nordmøre, og målet er å skape en møteplass for ivrige fotballjenter fra ulike kretser og fylker. 

150 jenter i alderen 7 - 12 år var i aksjon på kunstgressbanen på Syltøran i et perfekt fotballvær. I tillegg til flere lag fra Surnadal var det lag fra Halsa, Rindal, KIL/Hemne, Reinsfjell og Søya. En liten nedgang i antall lag sammenlignet med i fjor. Leder i barne- og ungdomsavdelingen i Surnadal IL, Per Holten, tror at årsaken kan være at det blir arrangert både Romsdalscup og Ålvundfjorddagene denne helga. 

- Det er uheldig at flere cuper arrangeres på samme helg, men det er nesten ikke til å unngå. Vi setter stor pris på lagene som er her, men legger ikke skjul på at vi hadde ønsket oss lag fra flere klubber enn de vi møter i seriespillet. Vi i styret diskuterer enn ny løsning, så får vi ser hva konklusjonen blir. Dråkongcup har kommet for å bli, og vi har stor tro på konseptet, sier Holten.

Fire jenter som koste seg på cup var Ylva Bæverfjord (8), Eirin Husby Aamodt (8), Serine Bolme (6) og Ida Walltin (7). De to første spiller på Surnadal, og de to siste på Rindal. 

- Det er kjempegøy på cup. Spesielt artig å slippe å spille mot gutter. De er bare "toillåt" og rar, er jentene enig om. 

dråk oppstilt rindal surnadal.jpg
Ylva, Eirin, Serine og Ida synes alle at fotball er topp!

Det sosiale er ofte minst like viktig som det sportslige på fotballcup. To gode venninner som tok seg en velfortjent pause med potetskruer og brus var rindalsjentene Hannah Jorunn Sæthervik (9) og Linnea Møkkelgård (8). 

- Vi vant mye i første kampen vi spilte, og jeg scoret et fint mål. Det var noen som sa at det var årets mål, smiler Hannah.

dråk venninner hannah og linnea.jpg
To gode venninner tar seg en pause

Fotballfesten fortsetter søndag. Da er det klart for årets SIL-regncup på Syltøran stadion og AMFI Park, og over 150 nye spillere er klare for å gi alt på gressmatta. Trollheimsporten kommer tilbake med bilder fra SIL-regncupen i løpet av søndag ettermiddag.

 

dråk9
dråk10
dråk11
dråk12
dråk13
dråk14
dråk15
dråk16
dråk17
dråk18
dråk19
dråk20
dråk21
dråk22
dråk23
dråk24
dråk25
dråk26
dråk27
dråk28
dråk29
dråk30
dråk31
dråk32
dråk1
dråk2
dråk3
dråk4
dråk5
dråk6
dråk7
dråk8