Bilde0440_500x375

Noen har lest Loffejooons reisebrev

Dr. Jovic i Engavågen

Loffejooons reisebrev og Trollheimsporten når langt utover grensene for våre lokale daler. Vi har fått et brev som viser det, og som oppklarer ei misforståelse i 1.maibrevet fra Loffejooon. Dr.Jovic i Engavågen var ikke flyktning.

Det er datter til dr.Jovic. Tanja Jovic, som skriver til oss etter at ho har kommet over artikkelen fra Engavågen om dr.Jovic plass.

Ho forteller at hennes far hadde sitt virke som lege i Meløy kommune på Engavågen fra 1970-tallet og til sin død i 2009.

- Det er en fin artikkel, skriver ho, - men jeg ønsker å gjøre dere oppmerksomme på at min far ikke kom til Engavågen som flyktning, slik som det står på nettsiden. Han kom til Engavågen på 1970-tallet sammen med mamma, som var den opprinnelige grunnen til at han søkte seg jobb i Norge. Altså var mamma (fra Lillestrøm) grunnen til at pappa kom til Norge, og de to slo seg ned i Meløy siden pappa fikk jobb der. De trivdes veldig godt, og derfor ble de boende der.

Vi takker Tanja Jovic for denne oppdateringen, og rekner med at ho er rimelig stolt av sin far som har fått en koselig plass oppkalt etter seg i Engavågen, - og for at dette kommer på Trollheimsporten!