Johan Golden 01

Diktator på besøk

Til tross for sin anerkjennelse blant det norske folk, var det mye ledig plass å boltre seg på for de 70 som hadde tatt turen til Storstuå lørdag kveld da Johan Golden entret scenen med sin stand up-forestilling "Johan Golden - Diktator". 

Surnadal Kulturhus sine nettsider, fortelles det at ”Diktator” er Johan Goldens første soloforestilling, nøyaktig ti år etter suksessforestillingen med Atle Antonsen ”Tilnærmet lik sant”. Siden den gang har han underholdt nordmenn som programleder i Golden Goal på TV2, Misjonen på P4 og på stand up-forestillinger over hele landet. Det siste året har han vært aktuell med Klippkomaniet på TV2 og som medforfatter av humorboken ”Statsråd vant spekeskinke; og andre lokale nyheter”. Golden har tidligere politisk erfaring fra Det politiske parti (DPP), som stilte til stortingsvalg i 2001.

Under sin stand up-forestilling diskuterer Golden hvordan Norge ville vært med en diktator som ham selv i spissen. "Man kan si mye rart om diktatorer, men de fikk ting gjort. Hadde Norge hatt en diktator ville debatten om hvor et museum skal bygges vært over på to sekunder," mener Golden, som selvutnevnt er påtroppende diktator. Han åpner showet med å tulle om en alt annet enn overfylt publikumssal i Storstuå. "I mitt diktatur vil det bli oppmøteplikt!" smiler Golden.

(Saken fortsetter under bildet)

Johan Golden2.png

Komikeren belyser dagens samfunnsproblemer som blant annet den alt for kortvarige "grønne mannen", generasjonen som heller ender opp som omdømmeeksperter i steden for ingeniører, økende antall sykemeldinger og hva vi skal gjøre når oljen en gang tar slutt. Problemet er, i følge "diktatoren", at demokrati ikke fungerer i Norge nettopp fordi vi har det for godt til å bry oss. 

De knapt 70 oppmøtte kunne etter applausen å bedømme forlate kulturhuset med godt humør lørdag kveld. Ekstra populært var det da komikeren trakk frem hvor vanskelig det til tider kan være å komme med lokale nyheter, noe undertegnede kan skrive under på. Eksempler fra lokale "nyheter" rundt om i landet ble dratt frem, og fikk lattermusklene igang. Ekstra artig er det for oss i Trollheimsporten at Golden selv, i samarbeid med Atle Antonsen, hadde et innslag i P4s "Misjonen" for noen år tilbake, der en lokalnyhet fra Trollheimsporten ble dratt fram i lyset. Hør det morsomme innslaget på YouTube her.