sæterlia1

Det "snør" i Sæterlia

Dag Skei, driftsleder i Surnadal Alpinsenter AS og resten av en ivrig og engasjert gjeng i Sæterlia produserer snø i store mengder om dagen.  Her går det dag og natt!

Bildet over: Dag Skei, Vidar Ulvestad og Reidar Rudolfsen er fornøyd med at det nå produseres snø til vinterens alpinsesong.

Dag Skei forteller til Trollheimsporten at de er 6 stykker som bytter på, og at de alltid er 2 på vakt. Det er viktig å være i full gang nå som kuldegradene er her. Dessverre så truer værvarslinga med varmegrader like rundt hjørnet, og åpning av bakken blir nok ikke før nærmere neste helg, sier Skei. Men han presiserer at det er gradstokken på veggen han forholder seg til når det gjelder om snøkanonene kjører eller ikke.

Det kan produseres snø ved stor kulde i Sæterlia, men plussgrader er de ikke så glade for. Likevel har det vist seg, at den snøen de produserer tåler veldig bra regn, noe som sist sesong var et godt bevis for. Det var historiens lengste, fra 19.november 2016 til 16.april 2017.

Dag Skei forteller at det alltid er noe som skjer i Sæterlia, sommer som vinter.  Det er stadig vedlikeholdsarbeid på maskiner og anlegg som må gjøres, og trassèene må ryddes og utvides. Akkurat nå satses det på Snowpark, og for at det skal bli så bra som mulig, har Surnadal Alpinsenter investert i ny tråkkemaskin som er beregnet for den type tråkking. En parkmaskin av merke Prinoth. Skei poengterer at de virkelig vil framheve leverandøren Owren og SG Finans. Uten deres store velvilje hadde ikke dette vært mulig å få til sier han, de har virkelig strekt seg langt for at dette skulle lykkes!

Når snøen er på plass vil alpinsenteret holde åpent Mandag, Tirsdag og Torsdag kl 17.30-20.00, og på helg blir det åpent fra 11.00-16.00.

sæterlia.png

Blidstemte karer som er glad for det gode samarbeidet de har med Surnadal Sparebank.

I helgen blir det bruktsalg av ski og utstyr. Dette er et samarbeide mellom Surnadal Alpinsenter, Surnadal IL alpin og Surnadal IL langrenn. Innlevering av utstyr foregår på fredag og lørdag, mens salget blir på lørdag og søndag.  På facebooksiden til Surnadal Alpinsenter står det nærmere forklart om dette.