tp_leserinnlegg

Det blåser ikke noe særlig på toppene i Rindal

Dalsegg skriver at: "Bruk stemmeretten din – du kan være med å avgjøre hvordan innbyggerne i Rindal har det om 20 – 30 år." Men kan vi det? Ved ett blikk på stemmeseddelen var det første som slo meg at: De har jo fjernet enhver mulighet til medbestemmelse!

Stemmeseddelen ser slik ut (Vi var så heldige å få den i posten, så vi som var nær ved å få infarkt da vi så den, kunne få dette hjemme, slik at vi ikke forstyrret den gemyttelige stemningen som skal råde i Rindal).

Spørsmål 1:
Alternativ 1 er: "Ja til kommunesammenslåing for Rindal sin del" 
Alternativ 2 er: "Nei til kommunesammenslåing for Rindal sin del"

Spørsmål 2:
Alternativ 1 er: "Ja til Orkdalsalternativet med Orkdal som senter og så mange som mulig av disse kommunene som deltakere: Agdenes , Meldal, Orkdal, Rindal, Skaun og Snillfjord." 
Alternativ 2 er: "Ja til Nordmørsalternativet med Halsa, Surnadal og Rindal som slår seg sammen, og søker overføring til Trøndelag." 

Hva er dette for noe tull? Her dikterer de ikke bare oss rindalinger, men forsøker også å diktere Halsa og Surnadal. Dette etter at de tidligere hadde fått klar beskjed fra Kommunaldepartementet om å legge til side fylkesspørsmålet til kommunereformen er ferdig behandlet. De sier at det er viktig at begge spørsmålene besvares, og i spørsmål to er det absolutt ingen mulighet til å velge bort trønderalternativet. Det kan da umulig være lov? Er det ikke på tide å sende en kopi av stemmeseddelen til Fylkesmannen for en juridisk vurdering? Som hastesak. For slik det ser ut nå, så blåser det ikke noe særlig på toppene i Rindal, men det er orkan i kastene her nede ved grasrota!

Hilsen Kari Bence