Eva-Inga_690x518

Den Store Årlige Pepperkake-byggverkbakedagen

godteri_300x400.jpg

 

Her er det en fast tradisjon at en gjeng venner samles på denne tiden hver tår til det vi kaller den Store Årlige Pepperkakebyggver

kbakedagen!

Årsaken til at vi sier pepperkakebyggverk i stedet for pepperkakehus er rett og slett fordi vi som oftest ender opp med å bake noe rart! 

Eksempler på tidligere års byggverk er blant annet: vikingeskip med vikingelandsby, Colosseum med gladiatorer og Cæsar, Eskimolandsby med iglooer, kajakk og hundespann, egyptiske pyramider med sarkofag og kamelkaravane, og hobitthus med mere.

 

 

Årets pepperkakebakere var Eva Lillegård, Ingrid Holten, Idun Fivelstad og meg. I år var planen ganske enkel, vi skulle lage Skomakergata, - ganske ukomplisert i forhold tilmange tidligere prosjekt, men siden to av bakerne hadde små babyer med seg og da kombinerte baking med amming virket dette som en god ide.

Helt til vi begynte å studere huset til Skomaker Andersen... Det var da veldig til mange rare vinkler på det huset, og har det egentlig 5 eller 6 vegger? Og hva er vinkelen på det taket, for ikke å snakke om hvordan ser baksiden ut?

Vel, delene ble tegnet og laget, men noe stemte i hvert fall ikke, for huset til koselige Jens Petrus og Tøflus raste gang etter gang og lignet mer og mer på en haug puslespillbiter....

Der satt vi da igjen med de fleste andre husene i Skomakergata, men ikke det viktigste, og det blir jo ingen Skomakergate uten en skomaker!

Løsningen ble å endre planen vår, så rådhuset endte som Julenissens verksted og fikk reinsdyr på taket, - legg merke til at Rudolf har rød nese! De andre husene ble til div andre verksted for smånisser. Vi fikk også med en spark, et fuglebrett med en (litt stor) dompap, en snømann og en nisse med en kjelke med gaver.

Og hvor lang tid vi brukte? Vel tradisjonen tro gikk hele dagen med, vi begynte kl 10.00 og holdt på i 9 1/2 time, - vi tar pepperkakebyggverkbaking på alvor her i huset nemlig!

Middag rakk vi ikke, og dessuten var det liksom ikke plass til å lage noe mat heller, men det gikk med mange kopper te og en hel skål med clementiner, - for ikke å snakke om mengder med pepperkakedeig og pynt da...

 

3bakere_690x518.jpg

Ingrid Holten, Eva Lillegård og Idun Fivelstad

 

Pepperkakehus1_690x450.jpg

 

Oppfordrer ande pepperkakebakere blant Trollheimsportens lesere til å sende inn bilder av sine hus! :-)

 

Tekst og foto:
Inga Dalsegg

 

Eva-Inga_690x518
Eva og Inga
Eva pynter_690x518
Eva pynter
Pepperkakehus2_690x456
Julenissens Verksted_690x518
Julenissens verksted
spark og fuglebrett_690x518
Spark og fuglebrett
siate hånd på verket_690x518
Siste hånd på verket