Birger Bakken Steinar Flåtten og Georg Aune foto Inger Nordseth

Den som venter på noe godt...

De fire bryggerikameratene sto på butikken. Ølet de fant hadde etter deres mening en utvannet smak. Det var før, nå lager de eget øl, fullt av smak. Det krever sin mann. 

Flere ganger i året samles bryggerikameratene; Georg Aune, Steinar Flåtten, Jon Endre Flåtten og Birger Bakken. Det er i kjelleren på garden Stomprø de driver med sin store lidenskap. Brygge eget øl. De kaller seg Stangabogan Bryggarlaug oppkalt etter et fjellområde øverst i Romundstadbygda i Rindal.

Kjelleren bærer preg av deres interesse. I et skap har de samlet flere flasker av egen produksjon og med særegne etiketter. En egen bardisk preger rommet. Inne på et siderom står svære stålkar, trakter, slanger, plastdunker, målebegre og flasker med desinfeksjonsmiddel, salter og mineraler. Det ser ut som en blanding av storkjøkken, gutterom og laboratorium. I realiteten er det et hjemmebryggeri. Det er viktig at alle prosesser fram til ferdig øl er vellykket. Noe som er både tidkrevende og spennende. 

En «bryggedag» forløper seg gjerne over seks, sju timer, men kan også ta så mye som åtte.

– Vi regner med at vi kommer til å bruke sju timer i dag. Det er mye dødtid, men det bruker vi til å prate om alt mulig rart; den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, påpeker Steinar. Og vil resultatet bli som forventet? 



Les mer om de fire bryggerikameratene på Inger Eide Nordseths blogg: www.ingernordseth.no


Tekst og Foto: Inger Eide Nordseth for Driva


Inger Eide Nordseth er frilansjournalist og fotograf og bor i Ås i Akershus. Hun er født i Drammen og vokste opp i Lomundalen i Rindal. Hun ta gjerne imot tips, hvis noen har en historie å formidle.