Fredag
Fredag Lettskyet
-2°
Lettskyet
Flau vind
Lørdag
Lørdag Lettskyet
-2°
Lettskyet
Flau vind
Picasa

Den Gode Maten

Tirsdag inviterte Den Gode Maten til inspirasjons- og fagdag på låven til Solveig Haglund på Oppistu Øye. En rekke lokale produsenter viste fram produktene sine, og på den andre siden sto kokker og representanter fra spisesteder.

IMGP1642_690x369.jpg

Britt Grete Moen har vært prosjektleder for Den Gode Maten i snart 2 år. Det er stor bredde i medlemsstaben, både mht produkt og størrelse. Ho fortalte at de nå var på veg til å bli et AS. Medlemmene får tilbud om å bli aksjeeiere, og ho ser fram til å få planlegge i lag med et godt kompetent styre.

IMGP1639_690x397.jpg

Colonialhaven_690x518.jpg
Bilde fra Facebooksida til Colonialhaven

Vi fikk også vite at Surnadal vil få en ny butikk! Gunn Søyseth vil snart åpne butikken Colonialhaven i Syltbakken der Bygger'n var for noen år siden.

Colonialhaven vil tilby lokal, kortreist økologisk mat. Det vil også bli lagt vekt på å tilby diettmat for folk med ulike allergier og matintoleranser. Ho vil etter hvert bygge opp et lager i tråd med etterspørselen.

Åpningstida vil bli tilpassa åpningstida til Trollheimen Hestesport som også holder til der.

IMGP1657_690x479.jpg
Den gode smaken

IMGP1665_690x508.jpg

Dagens inspirasjonsforedrag var det kokken Nils-Henning Nesje som stod for. Han visste egentlig at han skulle bli kokk allerede som liten. Nå brenner han for god, lokal mat som kjøkkensjef og gjennom firmaet «Mat med hjertet.»

IMGP1674_690x467.jpg

IMGP1638_690x457.jpg

Mosbøen Gård kom helt fra Øksendal, og kunne presentere flatbrødet sitt som nettopp har fått tildelt Spesialitet-merket under Matstreif i Oslo. Representanten fra Bårdshaug Herregård i Orkdal viste stor interesse for flatbrødet fra Øksendal.

Mosbøen flatbrød_690x389.jpg
Bilde fra Facebooksida til Mosbøen Gård.

Baard og Elisabeth Mo hadde med seg mange slags honning fra Svealia, blant anna en urtehonning som var god for hals og stemme! Ja, de kunne fortelle at de leverte til et sangkor på Østlandet.

Reint Logisk frå Valsøyfjord stilte med sine økologiske grønsaker og Sylte gårdsslakteri serverte fra utvalget sitt av kjøttprodukt. 

Dert ble også servert smakfull mat fra 3 venner i Rindal, som stilte med den yngste deltakeren i vogn (nedafor)

IMGP1670_690x364.jpg

IMGP1646_690x457.jpg

Kokkene fra restauranten Bryggekanten i Kristiansund brukte god tid på å studere, og både lukte og smake på alle urtene Solveig Haglund har i hagen sin på Oppistuå. 

IMGP1651_690x457.jpg

Slik smaker koriander, - på bilde!

IMGP1653_690x398.jpg
Det var flere urtehager som måtte undersøkes!

Tips en venn Skriv ut