Husk dem som glemmer

Demensaksjonen 2015 i Rindal

21. – 27. september kommer bøssebærere fra 10. trinn ved Rindal skole og banker på dørene i Rindal kommune. De samler inn penger til forskning og lokalt arbeid på sykdommen demens.

Demens er en sykdom i hjernen. Den fører til gradvis svekkelse av flere av hjernens funksjoner. Minst 70.000 nordmenn har demens, og antallet vil øke. Den internasjonale Alzheimerdagen er den 21. september. Alzheimer er den vanligste hjernesykdommen, men det finnes flere ulike demenssykdommer. Nasjonalforeningen for folkehelsen står bak aksjonen. Demensforeningen i Rindal er organisator for innsamlingsaksjonen i Rindal.

10. trinn i Rindal fikk informasjon om aksjonen av leder i demensforeningen, Ingrid Løfald. Sekretær og sykepleier Aud Gunvor Helgetun fortalte om sykdommen. Så ble det utdelt bøsser. Kommunen er delt inn i roder, og slik får de aller fleste besøk i tidsrommet 21. – 27. september. For elevene er det også motiverende at de beholder 15 % av pengene de samler inn til sosiale aktiviteter for klassen.

Rindal Demensforening er aktiv i lokalmiljøet. Nå i høst har de hatt Aktivitetsvennkurs. Forrige høst arrangerte de Pårørendekurs sammen med Surnadal.

Ta godt imot bøssebærerne! Det er oppfordringen fra Ingrid Løfald, Sigrid Høston Bråten og Aud Gunvor Helgetun i Rindal Demensforening. Har du ikke penger akkurat når bøssebærerne kommer, så kan du gi en gave ved å sende sms DEMENS til 2160 eller gave til konto 1503 29 53082.

Aud Gunvor Helgetun_690x460.jpg

Aud Gunvor Helgetun fra demensforeningen fortalte om sykdommen.

Sigmund Ofstad, Aud G. Helgetun, Sigrid H. Bråten og Ingrid Løfald_690x460.jpg

Fra venstre: Kontaktlærer for 10. Sigmund Ofstad, Aud Gunvor Helgetun, Sigrid Høston Bråten og Ingrid Løfald fra demensforeningen.

10. trinn Rindal skole_690x460.jpg

10. trinn ved Rindal skole. Tre elever var ikke til stede.

Klar til innsats_690x460.jpg

Klar til innsats.

 

Tekst/foto: Helene Nergård