Mandag
Mandag Lett sludd
Lett sludd
Svak vind
Tirsdag
Tirsdag Klarvær
-1°
Klarvær
Flau vind
poldeno-e1469435022405

Debuterte med knockout

Harald Polden fra Surnadal debuterte lørdag i kampsporten MMA (Mixed martial arts) i Odense i Danmark. 21-åringen trengte mindre enn et halvt minutt på å slå knockout på konkurrenten fra Tyskland. 

MMA er en fullkontakt-kampsport som tillater bruk av både slag- og grapplingteknikker fra en rekke andre kampsporter. Det praktiseres innenfor trygge rammer og baserer seg på et rettferdig poengsystem, lignende det man ser i olympisk bryting. Seier i en kamp blir normalt oppnådd enten ved dommerenes avgjørelse etter at den tildelte tiden har gått ut, etter en stans av dommeren (for eksempel hvis en konkurrent ikke kan forsvare seg intelligent), på grunn av en skade, en submission (å gi seg) eller ved knockout.

Under MMA-gallaen i Danmark lørdag 17. september representerte Harald Polden MMA Trondheim og konkurrerte i klassen Amatør 77 kilo. Tyske Felix Köster fra Tyskland hadde ingenting å stille opp med mot en motivert surnadaling som trengte mindre enn 30 sekunder på å slå knockout på sin motstander.

Totalt var fem nordmenn i aksjon under MMA-gallaen i Danmark.

Polden var naturlig nok meget godt fornøyd med sin debutkamp.

- Kampen gikk bra. Jeg var litt uheldig i oppkjøringen, og pådro meg en brist i ribbeina. Jeg ville ikke risikere å bryte det opp igjen, så jeg la en plan om å stå og bruke min taekwon-do bakgrunn for å slå han ut. Det kan man si fungerte godt, og jeg avgjorde kampen på teknisk knockout etter bare noen sekunder, sier Polden som har mange medaljer i taekwon-do fra både NM, EM og VM.

Surnadalingen ønsker å takke sine støttespillere.

- Det er så mange som står bak denne seieren. MMA Trondheim er suverene, og en spesiell takk til min hovedcoach Thomas Formo. Han har ofret mye for å kunne være en super coach for oss utøvere. I tillegg vil jeg takke mine treningskamerater som også vant sine kamper i Danmark; Luke Santarelli, Gard Sagen å Kristian Skogmo, og Minh og Andereas som var med som coacher. Jeg vil også takke mine tidligere trenere i taekwon-do som har sørget for treningsgrunnlaget jeg har for å kunne gjennomføre MMA. Min fysioterapeut Trude Hoff Lervik fortjener en stor takk for å ha gjort kroppen min kampklar. Det er jeg evig takknemmelig for! Sist, men ikke minst vil jeg takke dama mi som har holdt ut med meg og gitt med støtte i treningsarbeidet, sier Polden.

- Jeg er så fornøyd og takknemmelig for alle som har støttet meg og heiet meg frem. Det er skikkelig rørende. Nå ser jeg frem til å fortsette med treningen og etter hvert prøve meg i flere kamper. Jeg vet ikke helt når det blir, for jeg vil prioritere sykepleiestudiene. Uansett så gleder jeg meg til fortsettelsen, sier den ferske mesteren.

mma trondheim.jpg

Bakerst fra venstre: Andreas, Thomas og Minh. 
I midten: Harald og Gard
Nederst fra venstre: Luke og Kristian
Foto: Kristian Skogmo / skogmoo.com

Toppbildet av Harald er tatt av MMA Trondheim