Debuterte med Clear Round

Lørdag stilte Sunniva Ulvestad (14) og Maria Halle (15) til start i sitt aller første distriktstevne i sprang. I klassen 80 cm hest red begge feilfri runde, og ble belønnet med blå sløyfe for Clear Round. 

36 startende, fordelt på 8 klubber fra Nordmøre, Romsdal og Trøndelag, er med i helgas distriksstevne i sprang som blir arrangert av Trollheimen ride- og kjørelag på Nymoen. Litt færre en klubben hadde håpet på, men samtidig et flott og rolig stevne for de mange debutantene i klubben. Hele 9 jenter stilte til start for aller første gang på et "ekte" stevne lørdag. 

Solvår Halset og Gro Løfaldli i Trollheimen ride- og kjørelag tror årsaken til at mange valgte bort Surnadal denne helga er sammensatt.

- Det er stevner flere steder denne helga, og det er tidlig i sesongen. Samtidig er det konfirmasjonshelg, så det er nok årsaken. Uansett er dette et perfekt stevne for de som ikke har mye erfaring. Vi har god tid til å ta vare på hver enkelt ekvipasje og sørge for at alle får en god opplevelse, sier de. 

Rideklubben opplever god rekruttering og i Surnadal er hesteinteressen så stor at det har blitt kamp om stallplassene. 

- Vi har fått flere nye ryttere det siste året, og mange har gått fra å leie hest til å kjøpe sin egen, sier leder Gro Løfaldli som har mye å henge fingrene i fremover. I august arrangerer klubben distriktstevne i dressur, før det i september braker løs med NM i kjøring.

- Det blir et stort arrangement, og vi gleder oss veldig. Vi er kjent for å gjøre ting ordentlig, så vi er allerede i rute med planleggingen. Vi skal snart på frierferd til lokalt næringsliv, som vi håper vil støtte opp om norgesmesterskapet. 

Lurer du på hva kjøring er? Se denne videoen på Youtube. 

sunniva wanilia.jpg
Sunniva Ulvestad flyver over hinderet på ryggen til Wanilia 

To unge jenter som gliste fra øre til øre på Nymoen lørdag var 14 år gamle Sunniva Ulvestad og 15 år gamle Maria Halle fra Surnadal. Begge rir for Trollheimen- ride og kjørelag og stilte til start i sitt aller første distrikstevne. Sammen med hestene Santos og Wanilia leverte de begge feilfri runde i klassen for 80 cm hest, og fikk utdelt sløyfe av dommer Solvår Halset.

- Dette var artig! Jeg forventet ikke at det skulle gå så bra, smiler Halle som har drevet med sprangridning bare noen måneder. Hesten låner hun av Liv Grimsmo.

Sunniva kjøpe seg egen hest rett før jul, og viste at de allerede er en god match.

- Jeg var litt spent ja, men det gikk veldig fint, sier hun. 

sunniva ulvestad og maria halle.jpg
To glade jenter og flinke hester

maria halle hinder.jpg
Maria Halle og Santos på tur over hinderet

sunniva ulvestad sløyfe.jpg
Premiering til Sunniva og Wanilia av dommer Solvår Halset

maria halle og santos sløyfe.jpg
Santos ser ut til å dra på smilebåndet - fornøyd over egen innsats!