Jonas Gahr Støre og Lilly Gunn Nyheim_350x251

Da Jonas møtte Lilly Gunn

Lilly Gunn Nyheim frå Surnadal vart i helga valt til styremedlem i Møre og Romsdal Ap, leiar for kvinnenettverket i fylkespartiet og vara til landsstyret. Til stades på årsmøtet i fylkeslaget i Molde var også utanriksminsiter Jonas Gahr Støre, som heldt hovudinnleiinga. Sjå fleire bilder av lokale utsendingar, og les uttalar frå fylkesårsmøtet, inne i denne saka.

I tillegg til Lilly Gunn Nyheim, består styret i Møre og Romsdal Ap av leiar Bjørn Inge Ruset (frå Norddal), Sofie Elisabeth H. Brekken (Fræna), styremedlem Bjørn Oldervik (Aure), styremedlem Camilla Anett Edvardsen (Ålesund), styremedlem Eivind Torvik (Nesset), styremedlem Hedda Evjen Nielsen (Kristiansund) samt ein representant oppnemnt av AUF.

Årsmøtet gjorde fleire korte vedtak i samfunnsspørsmål. Her er nokre av dei:

Møre og Romsdal Arbeiderparti mener at avvikling av kontantstøtten er vesentlig for å kunne inkludere innvandrer familier i det norske samfunnet. Da det viser seg at halvparten av de som tar i bruk kontantstøtteordningen er av innvandrer bakgrunn.

De fleste andre trygdeytelser reguleres av grunnbeløpsendring. Dette gjelder ikke barnetrygden pr dags dato. Derfor mener Møre og Romsdal Arbeiderparti at barnetrygden skal prisreguleres. I dag vil det betyr at barnetrygden vil øke fra 970,- til 1350,-.

Møre og Romsdal Arbeiderparti ønsker en konsekvensutredning av Nordland VI og VII, samt Troms II, i inneværende stortingsperiode. Konsekvensutredningen skal gi det kunnskapsgrunnlag som må være på plass før en tar endelig stilling til om en skal gå inn for åpning av feltene. Konsekvensutredningen må, i tillegg til utredning av miljøhensyn, også avklare positive og negative ringvirkninger som en evt. aktivitet vil føre til for berørte lokalsamfunn. Uavhengig av konsekvensutredningen og den påfølgende politiske håndtering, må den kystnære beredskapen styrkes. Den økende skipstrafikken langs norskekysten understreker behovet for en styrking på dette området.

Møre og Romsdal Arbeiderparti mener at Stadt Skipstunnel snarest bør få klarsignal om at denne kan bygges, da den er av stor nasjonal betydning for tryggheta i skipsfarten. Den er også svært viktig for næringslivets behov for foutsigbar transport av last og åpner for småbåtferdsel i området.

Årsmøtet i Møre og Romsdal Arbeiderparti ber om at regjeringen viser handlekraft for raskt å bedre kraftforsyninga til Midt-Norge både på kort og lang sikt. Dette kan gjøres ved å få fortgang i utbygginga av linjenettet inn til vårt område, bygge gasskraftverk i Møre og Romsdal, utnytte vannkraftressursen bedre, energiøkonomisering og satse på alternative energikilder.

Møre og Romsdal Arbeiderparti krever at det må settes fortgang i arbeidet med å bedre kraftsituasjonen i Midt-Norge. Vi kan ikke akseptere at innbyggerne og næringslivet i vår region skal betale en høyere pris for elkraft enn andre steder i landet. En prissone for elkraft må innføres i Norge snarest.

Møre og Romsdal Arbeiderparti meiner at Stortinget må redusere måltala for yngling av både bjørn, jerv og gaupe. Trollheimen må bli tatt bort som yngleområde for jerv.

Les dei vedtekne uttalane frå fylkesårsmøtet her.

Mange Ap-politikarar frå Trollheimsporten-distriktet var utsendingar til fylkesårsmøtet, nokre av dei ser vi på bilda til denne saka.

Bilde nr 1: Lilly Gunn Nyheim i møte med utanriksminister Jonas Gahr Støre.

Bilde nr 2: Ingrid Pedersen, Dan Roger Pedersen og Odd Asbjørn Bævre frå Surnadal.

Bilde nr 3: Line Flåtten frå Rindal.

Bilde nr 4: Sunndal-ordførar Ståle Refstie høyrer på Jonas Gahr Støre sin tale.