Ingr Eirik henger opp bilde

Har gjort Torshall «billedskjønn»

Torshall har den siste uka fått en spennende oppgradering med flotte foto fra Eli Solvik. 

Ingressfoto: "Skrudrill-sjef" Eirik Kjønsø Solvik henger opp to bilder i salen i andre etasje.
Alle foto i saken: Eli Solvik.

Oppdraget var å bytte ut gamle bilder som hang på veggene fra før. Karstein Mauset, som er i styret for Torshall BA, mente at det var på tide å få hengt opp nye, lokale motiver. Han ønska motiver fra hele Rindal, da Torshall er et samlingsted for hele bygda.

Eli Solvik forteller at det var et "kjøle gøytt" og litt krevende oppdrag, der de gamle gullfarga rammene skulle gjenbrukes og tilpasses de nye fotografiene. Hun ville også tilpasse fotografiene til farger og interiør i de forskjellige rommene i Torshall, for å få en fin helhet.

De fleste av bildene som Solvik har brukt, er bilder som ikke har vært utstilt før. Det blir rett og slett ei fotoutstilling på kjøpet, til glede for gjestene som bruker Torshall. Alle bildene er tatt i Rindal.

– Jeg håper gjestene vil sjå på bildene og få noe å snakke om, sier Eli.

Hun synes at rommene fikk et helt anna uttrykk med naturbilder i samme fargeskala som veggene.

Med god hjelp fra dattera Helen, som er interiørarkitekt, og sønnen Eirik, som stod for montering, er Eli godt fornøyd med oppdraget, og håper at folk vil sette pris forandringa i Torshall.

1Helen Kjønsø Solvik og Karstein Mauset.jpg
Opphengskonsulent og interiørarkitekt Helen Kjønsø Solvik og Torshall-bas Karstein Mauset håper at den litt kjedelige gangen i kjelleren på Torshall ble litt mer interessant med nye bilder på plass.

2roterom grønt.jpg
Her er "roterommet" i grønngangen, som det er ønske om å fylle med gamle bilder og minner fra det opprinnelige Rindal IL, som tidligere var eier av Torshall. Ta kontakt med Karstein Mauset eller Eli Solvik dersom du har noe liggende.

3før-bilde pub.jpg
Før-bilde fra puben i andre etasje. De glamorøse plakatene ble byttet ut med plakattrykk med rindalsmotiv.

4Etter-bilde pub.jpg
I puben finner du dette bilde som er av fotografens fotspor i solnedgang på Stokkfjellet.

5Trær på murvegg.jpg
Disse trærne passet best på murveggen i gangen, mente fotografen.

6Karsksal.jpg
De gamle rammene i karsksalen har fått nye bilder av Sunnabrua og Skåkleiva mellom furuene.

7Eirik i sofa i karsksalen.jpg
Disse rammene er også gjenbruk og det er satt inn bilder fra Rindal isteden for bilder av italiensk drikke. Eirik Kjønsø Solvik prøvesitter om høyden over sofaen er riktig.

8bildeserie karsksal.jpg
Bildegruppe i karsksalen. På det største bilde ser du Storfjellet i bakgrunnen. De tre minste bildene er fra Tørsetmarka. På det nest største, ser du solnedgangen og fotografens turvenn spegle seg i en myrpytt i Langlimarka. Det bildet hadde, på grunn av formen på passepartouten, plass til navn og signatur. Fotograf Solvik har valgt å kalle det "Tid til", som hun mener er passende for alle de utvalgte bildene til Torshall-galleriet. – Jeg håper folk tar seg TID TIL å se på bildene neste gang de besøker Torshall, sier hun.


Torshall BA er medlem av Trollheimsporten.