Tirsdag
Tirsdag Skyet
15°
Skyet
Svak vind
Onsdag
Onsdag Skyet
18°
Skyet
Flau vind
Nissen pusser brillene

Årets happening på skimuséet: Nissedagen

For bygdas yngste er nissedagen på Rindal skimuseum noe de gleder seg til. Det er like spennende hvert år. For arrangørene og de frivillige som stødig stiller opp år etter år er også dette en trivelig dag. Årets nissedag ble arrangert fredag 6. desember.

”Same procedure as every year?" sier hovmesteren på lille juleaften. Det er slik med nissedagen også, samme opplegget hvert år. Men det kommer hvert år nye deltakere til, noen nye frivillige nissekjerringer også, og av og til kommer det nye nisser på besøk.


Årvisst stiller det frivillige ”farknisser” fra 10. klasse opp for å gjøre ablegøyer med ungene, det er nesten det mest spennende. Og opplegget har vært det samme i så mange år at 10.-klassingene selv har gode minner fra nisssedagene de var med på da de var små og vet hvilke strenger de skal spille på for å gjøre dagen gau og minnerik for de minste.

Opplegget er at ungene, bygdas barnehageunger og førsteklassinger, skal få møte nissen og personlig overlevere ønskelistene sine. Etterpå er det saft og boller på låven, små, søte, gode boller bakt av muséets venneforening. Og før de går, får de være med og bære graut til nissen som bor på den andre låven. 

Været har vært så forskjellig på nissedagene opp gjennom åra. Helst skal det jo være snø, og det var det i år, i motsetning til i fjor, da det var helt bart og nesten grønn plen. Noen ganger har det regna, mens andre år har det vært perfekt julestemning.

I år er det 14. gangen nissedagen blir arrangert. Tradisjoner er til for å tas vare på, og denne tradisjonen har virkelig ”satt seg.”

Nissedagen blir til i et samarbeid mellom Rindal frivilligsentral og Rindal skimuseum.

Årets nisser.JPG

I år deltok Bølludalsnissen, til venstre, for første gang. Leder i Rindal frivilligsentral, Anni Karlstrøm til høgre.

Ønskelister 1.JPG

Nissene leser ønskelistene grundig.

Ønskeliste 2.JPG

 

Skeptisk.JPG

Noe skeptisk, og spent på om nissen kan oppfylle alle ønsker

Farknisser.JPG

10.-klassingene Malin, Håkon, Marte og Silje stilte oppp som farknisser i år.

Grøt til nissen.JPG

På låven med graut til nissen

Farknisse 1.JPG

Populære farknisser!

Farknisse 2.JPG
 

Ann.JPG

Ann Ingeborg Grimsmo stiller opp som nissekjerring hvert eneste år

EkorrnJensen.JPG

Ekorn-Jensen bor fast på skimuseet og bivånet happeningen fra orkesterplass

Ingressbilde: Gammelnissen pusser brillene og venter på at ungene skal komme.