Torsdag
Torsdag Skyet
10°
Skyet
Lett bris
Fredag
Fredag Delvis skyet
15°
Delvis skyet
Svak vind
DSC_2761

Sang, dans og diktlesning på Åpen dag

Den internasjonale eldredagen er 1. oktober, men feiringen i Rindal ble torsdag den 3. oktober. Råd for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne arrangerte sammen med Rindal pensjonistlag.

Første klasse kom og underholdt. De hadde med lærer Gro Løfaldli. Tre lærerstudenter fra var også med. De var i praksis på Rindal skole. 

Barna sang og danset. Her var det mye energi. Både bokstav- og tallinnlæring var med. Alt ble framført med liv og lyst. Sanger og danser ble framført til et begeistret publikum.

DSC_2759.jpg
Full fart med sang og dans.

DSC_2769.jpg
Her er de elefanter.
 

Grete Oddny Moen Aarnes har gitt ut diktsamlingen «Glimt» i høst. Hun leste fra samlingen, og hun fortalte fra et nytt prosjekt hun arbeider med. Det er en sammensatt tekst med familiehistorisk og selvbiografisk innhold. Her hadde hun fortellinger fra nær fortid, og også om mennesker som hadde tilknytning til Rindal.

DSC_2787.jpg
Grete Oddny Moen Aarnes leste dikt.

DSC_2798.jpg
Takk til Aarnes.
 

Etter middagsservering med lapskaus og riskrem fortsatte programmet.

Ragnhild Stavne Bolme leste fra boka «Ei haustferd på Nordmøre» av Hans Hyldbakk. Han reiste rundt og solgte tøy. Hun hadde utgaven fra 1951. Nå er det nettopp kommet en ny utgave. På neste Åpen dag, den 7. november, kommer Svein Sæter og presenterer den nye boka. Da er Karstein Mauset med og spiller og synger.

Annonse:

Videre ble det orientert om et møte på Løkken tirsdag den 15. oktober kl. 11.30 – 13.30 med tema «Vold mot eldre». Ta kontakt med Helene M. Nergård, tlf. 916 95 444, om du behøver skyss.

Jostein Grytbakk orienterte om medlemsverving i pensjonistlaget. Melder du deg inn nå. så er det gratis ut året. Ellers er det kampanje på gang med premier til lag som verver flest nye medlemmer.

Ergoterapeut Elen Sandvik fortalte om HUNT, en stor helseundersøkelse for alle som bor i sørdelen av Trøndelag. HUNT startet for 40 år siden i Nord-Trøndelag. Nå skal hele Trøndelag være med. Innbyggere fra 18 – 75 år får undersøkelsen tilsendt på SMS på mobiltelefonen. Alle som er 76 år eller eldre får brev i posten med invitasjon til å delta.

DSC_2802.jpg
Elen Sandvik orienterte om helseundersøkelse.
 

Da blir neste Åpen dag altså 7. november, og 7. desember er det julebord på Bolme pensjonat.

DSC_2779.jpg
Nydelig pyntet denne dagen med georginer m.m. fra Maria Røens hage.