Surnadal Kunstforening melder:

Årets vårsøgkunstner

Årets vårsøgskunstner, Anne-Karin Furunes, er professor i billedkunst. Hun er yrkesaktiv billedkunstner med utgangspunkt i maleri og har lang erfaring med utstillingvirksomhet nasjonalt og internasjonalt.

Årets vårsøgskunstner, Anne-Karin Furunes, er professor i billedkunst. Fra 2007-2009 var hun instituttleder ved KIT og prodekan ved AB-fakultetet. Hun har undervist i faget ‘Kunst og Felleskapets Rom’ i samarbeid med Professor Emeritus Maaretta Jaukkuri og Associate Prof/Dr. Simon Harvey. Hun er utdannet ved Statens Kunstakademi og Kunstakademiet i Trondheim.

Hun er yrkesaktiv billedkunstner med utgangspunkt i maleri og har lang erfaring med utstillingvirksomhet nasjonalt og internasjonalt. Arbeider av Anne-Karin er innkjøpt blant annet av Nasjonalmuseet i Oslo, Trondheim Kunstmuseum, Norsk Kulturråd, KIASMA Finland, Museet Palazzo Fortuny, Venezia og MAD Museum, New York.

Hun har også gjort en rekke offentlige verk nasjonalt og internasjonalt som på Nye Nasjonalteatret Stasjon i Oslo, Deutsche Bank/Foster Building i Sydney, Umedalen Skulpturpark og Borås Skulpturpark i Sverige.

Hun har også nettopp ferdigstilt et større offentlig verk ved Framsenteret forskningsinstitutt i Tromsø og er aktuell med utstilling i Firenze i juni.

unnamed-Profilbilde_Anne-Karin Furunes.jpg

@akfurunes