Eirin og Erika mottok prisen Årets hästskötare 2017

Eirin og Erika Bolme fra Rindal har bodd fem år i Sverige og lever hesteoppasserdrømmen. Lørdag kveld kunne begge opp på scenen og motta Årets hästskötar 2017 under Bergsåker Travgala. 

Foto: Privat

Tvillingene Eirin og Erika (21) jobber fulltid som hestoppassar, noe som går ut på å gjøre det daglige stellet til hestene og samtidig trene dem. En hestoppasser gjør alt fra å gjøre rent i stallen, trene hestene til å være med på konkurranser.

Årets hästskötar-prisen blir gitt til hesteoppassere som setter hesten først, skaper god lagånd og er et godt eksempel for andre. 

Tvillingene har holdt på med hest siden de var små, og begynte med travhester for omtrent 10-12 år siden. På ungdomskolen bestemte de seg for å satse på dette. og flyttet til Wången Travgymnasium som ligger mellom Åre og Östersund. Etter endt skolegang flyttet de videre til Sundsvall og har jobbet hos Øystein Tjomsland siden. 

-Det er så mange som fortjener denne prisen. Så det var utrolig stort å få den. Vi er utrolig takknemelige, forteller Eirin Bolme. 

Eirin og Erika Bolme.jpg

Eirin og Erika Bolme med prisene.