CC Cowboys foto warner music norway

CC Cowboys kommer til årets laksefestival

Det blir vilt og vakkert, men forhåpentligvis ikke vått, når CC Cowboys spiller på Norsk Laksefestival i juni. De får selskap av Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers, samt to sunndalsband, som alle får fart på rockefoten.

Fredag spiller sunndalsbandene Dynamite og Wormwood, sistnevnte som oppvarmingsband med partyrock fra 70- og 80-tallet på repertoaret. Dynamite spiller coverlåter fra AC/DC.

Lørdag satses det for fullt, og festivalleder Ragna Marie Mauset og resten av komitéen smeller til med to headlinere.

Charlie Rackstead and the Sticklesbergen Ramblers er frontet av Rune Nilson, blant annet kjent fra programmet Ikke gjør dette hjemme på NRK og radioprogrammet Lønsj på P1.  Underholdningsansvarlig Janne Husby forteller at bandet oversetter norske sanger til engelsk, og at vi kan vente mye humor fra scenekanten. In Love With the Teacher (Forelska i lærer'n), The Lovesong (Kjærlighetsvisa) og Live the Life (Levva livet) er noen av sangene festivalpublikummet kan få servert. På NRKs nettsider får du en smakebit fra bandets nyttårskonsert i 2015.

CC Cowboys, med Magnus Grønneberg i spissen, feiret 25 år i norsk musikkhistorie i fjor. De har gitt ut 10 album, det seneste i 2015. Noen av deres mest kjente sanger er Tigergutt, Kanskje du behøver noen, Vill, vakker og våt og Harry. Det er med andre ord overhengende fare for at allsangfaktoren blir høy, og mange rockehjerter kan glede seg over at bandet endelig kommer til Surnadal.

- CC Cowboys har vært et stort ønske gjennom flere år, sier Mauset.

 

Kvalitet foran kvantitet

I fjor startet festivalkomitéen en strategidebatt, hvor ønsket er å endre på festivalens form og profil. Dette har blant annet resultert i at antallet utstillere blir redusert for å heve kvaliteten generelt.

- Nå kan ikke utstillerne bare melde seg på. De må søke, så velger komitéen ut hvem vi ønsker å ha med, sier Mauset.

I år blir Miljøgata åpen for ferdsel, men det aller meste blir i kjent stil: Bergstrøms Tivoli kommer tilbake, andelotteriet består, åpningsshowet med allsang likeså, for ikke å glemme fiskekonkurransen. Det er bare å begynne å glede seg.

 

Norsk Laksefestival arrangeres 23.-26. juni. Hold deg oppdatert på laksefestivalens hjemmesider!

 

Foto av CC Cowboys: Nina Djærff/Warner Music Norway.

Janne Husby og Ragna M Mauset_690x462.jpg

Janne Husby og Ragna Marie Mauset i festivalkomitéen inviterer til festival med en real dose rock.

 

En smakebit på hva Dynamite har å by på (konsertopptak fra YouTube):