Jarl Skei

Camping Brekkøya på topp 20

For andre år på rad arrangerer Gule Sider konkurransen «Norges Campingfavoritt». Surnadal Camping Brekkøya er høyt opp på listen over favoritter. Campingen er nesten fullsatt store deler av året, og det er tydelig at folk liker seg der. 

I år er det enda mer interesse over Gule Siders sommerkonkurranse, og over 500 campingplasser er nominert og godt over 4000 stemmer totalt.  Vinneren av denne konkurransen vil få et diplom og en pokal, samt en liten overraskelse. Surnadal Camping Brekkøya ligger høyt opp på listen over favoritter med 172 stemmer i skrivende stund.

Jarl Skei, sjefen over Surnadal Camping Brekkøya, forteller at de er stolte og ydmyke over at folk stemmer på dem og at de er høyt oppe på listen.

-Vi har ikke satt oss inn i konkurransen og vet ikke hvordan den foregår, forteller Skei.

Campingen startet så smått midt i 60-åra, men 1990 er første driftsåret til Camping Brekkøya. Stort sett er den full, men avhenger så klart av sesong. De har likevel mange gjester tilstede gjennom hele året. De aller fleste bestiller på forhånd og det er lite gjennomfartstrafikk. De har 70 vogner og 20 hytter og er bare 5-6 ansatte. Det er arbeidere der å finne selv på julekvelden.

Da campingen startet opp var det flest laksefiskere som kom til campingen, men i de senere årene har det blitt mest barnefamilier som kommer.

-Nå utgjør laksefiskerne omtrent 10-20% av de som kommer, forteller Skei mens han ser utover campingen. Siden det strømmer til med barnefamilier, arbeider de med å lage lekeplasser.

Hver søndag er det mulighet for alle, beboere eller ikke, å kjøpe søndagsbuffe ved campingen fra kl 13:00 og utover. Noen fredager har de også tacobuffe som det er mulighet å kjøpe mellom 18:00-21:00.

Her kan man stemme på Campingen.