Torsdag
Torsdag Lettskyet
Lettskyet
Svak vind
Fredag
Fredag Sludd
Sludd
Liten kuling

Camp Villaks er i gang!

Da er første aktivitet for årets Laksefestival i gang. 17 spente og ivrige fiskere i alderen fra 14-18 år satt klare klokken 16:00 ved elva der de skal være til lørdag. Ungdommen har et morsomt og interessant opplegg lagt fram for seg de neste dagene.

Laksefestivalen i Surnadal har vært arrangert hvert år siden 2000. Festivalen har alltid bestått av mye forskjellig aktivitet for barn og voksne, men aldri så mye for ungdommen. Derfor er det gledelig at Camp Villaks blir arrangert i Surnadal under Norsk Laksefestival.

Campen finner sted ved Skeishølen, ikke langt fra sentrum. Der skal de også sove fram til lørdag. Programmet på campen består av instruksjon i flue- og slukkasting, der vil de lære hvor i elva de bør fiske og de får prøve forskjellig fiskeutstyr. I morgen skal de også til Todalen på settefiskanlegget, ellers består programmet av mye fisking og noen turer inn til sentrum. I morgen skal de også delta på fiskekonkurransen som arrangeres på Norsk Laksefestival.

 Campen består av erfarne og nybegynnere, og er lagt opp deretter. Deltakerne kommer ikke bare fra Surnadal, men også utenfor bygda, der en kommer fra Hamar.

Som åpning av campen som er arrangert av Surnadal Jeger- og Fiskerlag og Surna Elvaegerlag, var flere politikere der og snakket, samtidig som Pål Mygaas fra Norske Lakselver informerte kort.

DSC_0002.JPG

Deltakerne rundt bålet hører på politikerne fortelle om blant annet fiskeopplevelser i bygda.

Odin Nes og Lasse Vasseng Hansen er to av de lokale deltakerne på campen, og meldte seg på fordi det hørtes spennende ut og de liker friluftsliv. Begge har fisket litt før, men gleder seg til å få kurs i laksefiske. 

Odin Nes og Lasse  Vasseng Hansen.JPG

Odin Nes og Lasse Vasseng Hansen gleder seg til å begynne å fiske.

DSC_0006.JPG

Her skal deltakerne sove og campe fram til lørdag.

DSC_0008.JPG

Politikerne sitter rundt bålet og diskuterer fiske og diverse. Pål Mygaas informerer også om Norsk Lakselver

 

Tips en venn Skriv ut