Buen viaje a España!

Samarbeidslaget Surnadal/Søya/Todalen har lagt bak seg en god sesong i 3. divisjon. Nå satser damene videre, og har ambisjoner om opprykk. Som en del av sesongoppkjøringen reiser 25 av spillerne på treningsleir til Barcelona i februar!

Tidligere denne uken var trenerne og laglederne samlet for å oppsummere sesongen. Det er ingen tvil om at damelaget har gjort sakene sine bra i sin comebacksesong.

- Laget endte til slutt på 3.plass i 3.divisjon, og er godt fornøyd med det. Før sesongen var ambisjonen å kjempe i toppen av tabellen, og det klarte vi. Likevel ønsker vi å ta nye steg, så neste sesong ønsker vi å kjempe om opprykk, sier lagleder Heid Snekvik. 

Damelaget består av mange unge spillere, og flere av spillerne på J16 er sentrale på seniorlaget. De yngste er født så sent som i 2000.

- Fordelen med å ha så unge spillere er at ingen forsvinner ut av bygda på grunn av skolegang. Vi mister trolig kun et par spillere til neste sesong, sier Snekvik som skryter uhemmet av jentene.

- Damelaget består av en gjeng med svært treningsivrige spillere som alltid møter opp på trening. I tillegg er de enestående positive til å stille opp på dugnad.

Dugnadsinnsatsen blir viktigere enn noen gang i tiden frem mot avreise til Barcelona. Klubbene støtter turen økonomisk, men det er først og fremst spillerne selv som sørger for finansieringen.

- Spillerne har tatt på seg mange ulike dugnadsjobber så langt, men vi håper på mange flere oppdrag. Pengene jentene tjener blir satt på en lagkonto. Jeg fører opp hvor mye hver enkelt spiller har tjent, og den summen vil de få tilbakebetalt før turen. På den måten er det deres egen innsats som bestemmer hvor mye dette vil koste. Det er viktig for oss at egenandelen blir så lav at alle har muligheten til å være med, sier Snekvik som oppfordrer bedrifter og privatpersoner til å ta kontakt om de ønsker å få hjelp fra spillerne. 

- Alle oppdrag er av interesse, så ta kontakt med meg eller Tove Kristin Holten om dere ønsker hjelp fra positive og arbeidssomme jenter, oppfordrer Snekvik.

arild nerland stine saltrø eline børmark_690x601.jpg
Eline Børmark, trener Arild Nerland og Stine Saltrø gleder seg til treningssamling i Spania!

Tar damene på alvor
I tillegg til at treningssamlingen i Barcelona skal motivere damene til ny sesong, er det først og fremst et ledd i å vise at klubbene satser på damefotballen.

- Vi tar damefotballen på alvor, og vil vise at vi er seriøse i vårt arbeid. Alle de tre klubbene er positive til tiltaket, og det er noe vi setter stor pris på. Damelaget består av spillere som utgjør et slagkraftig fotballag med en lysende fremtid. På sikt så ønsker vi at Surnadal skal være førstevalget for spillere i vårt distrikt som ønsker å spille fotball etter at de er ferdig med aldersbestemte lag. Det er et realistisk mål, sier Heid. 

Til Barcelona reiser 25 spillere, 4 lagleder og 4 foreldre. I løpet av èn uke i februar skal jentene spille treningskamper mot spanske lag, tilbringe en dag på akademiet til Espanyol, se FC Barcelona spille mot Sevilla på Camp Nou og selvsagt få oppleve byens shoppingmuligheter og severdigheter.

Da gjenstår det bare å ønske laget riktig god tur: Buen viaje a España!

damelaget spania.jpg
Onsdag kveld var damelaget samlet på Musters for å feire seg selv!