Flammehav

Brenner for KulTurhusdag

Lørdagens godt besøkte og innholdsrike kick-off på Surnadal kulturhus avsluttet med en flammende overraskelse. Lokale personer, lag og bedrifter med friluft som fellesnevner bidro til å gjøre feiringen av Friluftslivets år komplett.

Det er vel knapt noen som ikke har fått med seg at det er i 2015 man virkelig skal komme seg opp av sofaen. Media har hatt et stort fokus på oppstarten av Friluftslivets år og Marte Melbø fra Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal er glad for at media vier friluftsliv så stor spalteplass. Hun kom på KulTurhusdag med gaver i tursekken: en flott bålpanne og en kasse med diverse utstyr som kommer godt med - kanskje på en av søndagsturene til 52/17? Melbø kunne fortelle at Surnadal kommune ble medlem av Friluftsrådet for ett år siden mens Rindal kommune foreløpig ikke er medlem. Oppfordringen er klar!

Søndagsturen_690x572.jpg

F.v. Marte Melbø, Norunn Holten, Lilli Husby og ordfører Lilly Gunn Nyheim var alle vel fornøyd med arrangementet.

 

Jo Kvande Hansen og Kristian Mossing_690x432.jpg

Jo Kvande Hansen fra Intersport Olaf Moen eftf. og Kristian Mossing fra Kårvatn Fjellutstyr var selvskrevne bidragsytere på KulTurhusdag. De gledet seg over at det kom mer folk enn de hadde forventet.

Gøran Bolme og Lars Inge Harang_690x462.jpg

Gøran Bolme (t.v.) og Lars Inge Harang.

Gøran Bolme og Lars Inge Harang fra henholdsvis iTrollheimen og Trollheimen Aktiv delte stand. Trollheimen Aktiv har sitt arbeidsområde hovedsakelig nord i Trollheimen, hvor Harang tilbyr fjellsportkurs og guidede opplevelser og aktiviteter som krever klatreutstyr. Harang anbefaler spesielt en klatretur til Snoteggen, en luftig tur som krever sikring, men som definitivt er mest dugelig. Man skal lytte til erfarne fjellfolk heter det seg, så hvis du ønsker å lære mer kan du besøke Trollheimen Aktivs nettsider.

iTrollheimen er et flunkende nytt initiativ med Gøran Bolme i spissen. Trollheimsporten kommer med en egen reportasje om dette førstkommende tirsdag. Følg med!

KulTurhusdagen besto også av underholdning i friluftslivets ånd. Håkon Vang Aas delte bilder, videoer og fisketips fra da han og kompisen Bersven Røkkum gikk Norge på tvers i 2012. Med humor og sjarm la Vang Aas ut om det å drepe 15 mygg i ett klask, fiskelykke og det å komme «hjem» til Trollheimen. Ikke lenge etter at turen på tvers av landet var over meldte abstinensen seg, så Vang Aas og Røkkum la like godt ut på tur til Nordkalotten i fjor sommer. Sannsynligheten er stor for at duoen fortsatt sliter med abstinenser.

Håkon Vang Aas Innerdalstårnet_690x927.jpg

Håkon Vang Aas med Innerdalstårnet i bakgrunnen.

Nils Røv_690x510.jpg

Nils Røv.

Nils Røv kan til og med få et kjøttmeis til å bli spennende, sa kulturhussjef Karstein Telstad om dagens andre underholdningsbidrag. Røv briljerte med fuglelyder, deriblant granmeis, dompap, tiur og orrhane. Da han rundet av med løvsangerens vakre låt var det som om sommeren var rett rundt hjørnet. Røv hadde lest om ordføreren som sov ute i Kvenndalen tidligere i uka, og at Nyheim hadde etterlyst flere mannfolk. – Der skulle jeg vært og spilt for dem! slo han fast og tok frem blokkfløyta for å spille sangen han hadde tiltenkt damene i Kvenndalen. Også Røv viste siden vakre naturbilder og snakket om livet i naturens mange gleder.

 

Karstein Telstad med fakkel_690x462.jpg

Fakkelbærer Karstein Telstad avsluttet dagen med å sette fyr på treet utenfor kulturhuset. I samråd med brannvesenet hadde Telstad forberedt treet på sin siste stund, men dagens pøsregn hindret nok flammene i å få skikkelig tak.