Picasa

Bokmøte - I skyggen av Eggen

Adressa-avisjournalist og forfatter Birger Løfaldli besøkte onsdag kveld heimbygda Rindal der boka «I skyggen av Eggen» ble presentert i samtale med Oddbjørn Heggem.

Det er sjelden rindalinger gir ut bøker, så mange møtte fram i Rindalshuset onsdag kveld. De fleste var nok over gjennomsnittet interesserte i fotball.

Gjennom jobben sin som sportsjournalist i Adresseavisen har Birger Løfaldli vært tett innpå utviklinga i Rosenborg Ballklubb både mens Eggen var trener og ikke minst de seinere åra. Nå har han de siste 2 åra arbeidd med denne boka, som mange ser fram til å lese.

Bokprosjektet dukka opp etter en reportasjeserie Løfaldli hadde i Adressa om Rosenborg, fortalte han. Denne vakte en del debatt.

Oddbjørn Heggem leda samtalen med Løfaldli. Oddbjørn erklærte seg som en ekte Rosenborgsupporter, - uansett motgang. Han har hatt sesongkort i 22 år! Løfaldli hadde også et varmt forhold til Rosenborg og drømte en gang om en fotballkarriere. Seinere har han sett det heile mer med medieblikk, - er dette noe som blir ei god sak?

Heggem misunte Løfaldli jobben, både som sportsjournalist generelt, og som langrennsjournalist spesielt.

De  siste to åra, mens han skrev boka, har ikke Birger Løfaldli jobba noe med Rosenborg for Adressa. Boka er ikke autorisert av klubben, men i arbeidet sitt har Løfaldli hatt full støtte heilt fra toppen. Bare unntaksvis har noen ikke ønska å uttale seg. Han har lært mye om forskjellen på å være forfatter og journalist denne perioden.

Vi fikk være med på en interessant samtale mellom to kunnskaprike personer som hadde oversikt og Rosenborgs historie. De interne forholda i Rosenborg, både på brakka og i styrerommet ble belyst slik de er i boka. Boka har så rikt persongalleri, at det er et flere sider langt persongalleri med sidetilvisninger bak i boka.

Løfaldli var forberedt på debatt om boka, men det vart mer enn han hadde venta. Den dreide seg mest om Nils Arne Eggen. Fra Eggen har han fått denne kommentaren til boka: Boka vart nå bra den, sjø!

Salen slapp også til med spørsmål og kommentarer. Trenerspørsmålet er alltid aktuelt, og Løfaldli meinte at det er bare Åge Hareide som tåler det presset som skal til for å lede Rosenborg. Så får vi vente og se.

Nå følger Løfaldli langrennseliten, og særlig Petter Northug, tett. Å følge Northug er mesta heilårsjobb, sier Løfaldli.

Etter Bokmøtet var det mange som benytta anledninga til å kjøpe boka og få den signert av forfatteren.