Bønner og erter på kjøkkenhagedagen

Bønner og erter er tema på Kjøkkenhagedagen på Tingvoll gard i år. Men det er en ert som skal få spesiell oppmerksomhet. Nemlig erta fra Gyl.

IMG_9778 dukker 2016.jpg
Rådgivere Kirsty McKinnon og Susanne Fris Pedersen ved NORSØK byr på nok en innholdsrik kjøkkenhagedag på Tingvoll gard. I år bli det også dukketeater.
 

Det er Helge Husby som skal fortelle hvordan det har seg at en Gyl-erta ble tatt vare på. Denne historien er ikke den eneste historien publikum får men seg på årets Kjøkkenhagedag søndag 28. august. Historia om Jack og bønnestengelen blir fortalt for store og små gjennom dukketeater og Vågbø 4 H skal arrangere eventyrstund og konkurranser for de yngste.

Det blir mye for både voksne og barn på denne søndagen på Tingvoll gard.


Hage og suppe

Selvfølgelig blir det mat. Her blir det også erter og bønner. Årets fotokonkurranse er det mest kreative ert og bønne stativet.

Hageansvarlig Susanne Fris Pedersen forteller at det er flere som har sendt inn bilder, men det er plass til flere. Det er Norsk senter for økologisk landbruk, NORSØK som er ansvarlig for arrangementet og programmet starter klokka ett. Hele programmet finnes på NORSØK sin nettside www.norsok.no eller på Facebook


Program for dagen finner du på NORSØK sine nettsider.