Likhet

Bøgdalatter i Trudvang

Premiereforestillingen på Bøgdatrall ble en ubestridelig suksess. Latterkrampene spredte seg raskt og ofte i ståpp-fulle Trudvang da Svanhild Husby og Gøran Bolme med venner bød på revy av gjennomgående høy kvalitet.

 

Halvor Flatekval fra Øras Vel kunne med stor glede ønske velkommen til den første revyen på mange tiår i Trudvang. Og revy i ordets rette forstand, det skulle den fullsatte salen virkelig få i de kommende timene. Svanhild Husby, alias Hildegunn, og Gøran Bolme, alias Holger, spilte for et takknemlig publikum sammen med sine revyvenner. Latteren runget mellom veggene med svært jevne mellomrom, men det var også rom for ettertenksomhet under flere ballader.

 

Siden sist har Hildegunn blitt svanger, noe Holger har svært vanskelig for å forholde seg til. Han vet jo knapt hvordan det der gjøres? Men Holger finner snart ut at han er bie for oppgaven, og er så fullt og helt oppslukt i farsansvaret at han raskt utvikler sympatismerter, både bekkenløsning og halsbrann. Et svangerskap bunner naturligvis ut i fødsel, som kom svært overraskende på Holger. Han hadde ikke engang rukket å ordne med SFO… Etter å ha vært ute på langtur helt til Afrika, kommer det nybakte foreldreparet omsider hjem med den ene hummelpungen sin. De slår seg ned i Øverbøgden, og viser stolt frem bilde av Holger jr.

Innimellom humlenes mange påfunn fikk vi dessuten gleden av å møte Råne-Ronny, Sylskarpe Siv, en Brunsvanhild, ei flatlus, og Målfrid Utigarda Hæmikreng (gift Høgholt Lågholt). Vellykkede gjesteopptreder var Kristian Nerland fra Øvre Surnadal revylag og hans tolkning av sylskarp og politisk ukorrekt veps, grågås ved Nils Inge Aasgård, sang og band ved Linda Botten og Frank Spoon-Botten. Janne Husby sang søsterens ballade Havdrøm.

Tradisjonen tro gikk overskuddet til gode formål. 2000 kroner ble gitt til Øras Vel, og samme sum fikk også 12 år gamle Ola Nordvik som imponerer Svanhild og Gøran med sitt samfunnsengasjement.

 

Svanhild og Gøran er et scenepar med stor kjemi. Replikkene går i høyt tempo, og de spiller godt på og med hverandre. Gøran er en studie i komisk timing, da han har en helt egen evne til å levere replikker på akkurat riktig tidspunkt, for full effekt. Kombinert med treffende mimikk og fakter, er Gøran en naturkraft av en revyskuespiller. Hans «partner in crime» Svanhild kompletterer duoen med sin uimotståelige sjarm. Der Holger er streng og nevrotisk, er Hildegunn optimistisk og varm. Varmen kommer tydelig til syne i de solide balladene. Spesielt inntrykk gjør Husbys Blå himmel, kvit sky, som gjøres ekstra stemningsfull med nydelig dans av Ranje Hoem. Bolmes To bloma gjør også inntrykk. Sangene defineres ved finurlige språklige vendiger og rim og gode melodier. Sammen er de dynamitt, som Svanhild selv sier i sin takketale ved forestillingens ende. Det er et enormt imponerende stykke arbeid disse to ildsjelene har lagt ned, fra den minste tekniske detalj til samtlige tekster og melodier. Det er ikke rart at disse to trekker fulle hus når de inviterer til bøgdatrall.

 

Fødsel_690x424.jpg

Holger er utstyrt med beskyttelse under fødselen.

 

Likhet_690x571.jpg

Resultatet av nedkomsten. Ingen tvil om hvem som er faren!

 

Takk_690x489.jpg

Takk!

Halvor Flatekval_690x647
Halvor Flatekval ønsket velkommen.
Sylskarpe Siv_690x509
Sylskarpe Siv er åpenbart et friluftsmenneske.
Janne Husby_690x438
Janne Husby.
Kristian Nerland og Gøran Bolme
Kristian Nerland og Gøran Bolme diskuterer svartsnegler.
Ballade Bolme_690x462
Gøran Bolme fremfører sin ballade To Bloma.
Blå himmel_690x462
Blå himmel, kvit sky.
Brunsvanhild_690x669
Brunsvanhild synes det er tøft å være tvekjønnet. Man føler liksom alltid at man er født i feil kropp.
Flatlusa_690x555
Flatlusa fryser konstant som følge av de nye trendene innen intimbarbering. Heldigvis har han funnet ut at det er varmere i Rindal enn på Skei.
Øras vel_690x462
Pøls ståpp_690x462
Pøls og ståpp i pausen. En egen liten Hammerstue i Trudvang.