handballskule alle

Ble trent av stjernene

Fredag 2. oktober deltok tolv av jentene på Surnadal J14 på Larviks håndballskole i Molde. Der ble de trent av noen av verdens beste håndballspillere, blant annet Gro Hammerseng-Edin, Nora Mørk, Sandra Toft og Karoline Dyhre Breivang.  

Jentene fra Surnadal er langt over gjennomsnittet interessert i håndball, og var aldri i tvil da invitasjon fra eliteserielagene Larvik og Molde kom for noen uker siden. 

101 spillere i alderen 13 - 16 år deltok på håndballskolen. 13-åringene trente i Idrettens hus, mens de eldste var samlet i Træffhuset. Larvikspillerne hadde ansvaret før første økt, mens spillerne på Molde var trenere på andre økt. Molde HK er nyopprykket til eliteserien, og møter Larvik til seriekamp lørdag.

Jentene på Surnadal var svært godt fornøyd med sitt trenerteam. Fra Larvik møtte Gro Hammerseng-Edin, Sanna Solberg, Sandra Toft, Karoline Dyhre Breivang, Nora Mørk, Amanda Kurtovic og Marit Malm Frafjord. Spillerne på Molde er nok fortsatt litt mer ukjent for de fleste, men Annikken Obaidli er en del av landslagstroppen som skal møte Hviterussland i EM-kvalik i Trondheim førstkommende onsdag. I tillegg er 5 av Molde-spillerne på juniorlandslaget, Petra Blazek er landslagskeeper på Østerrike og Ines Khouildi er landslagsspiller fra Tunisia. 

Keeper på Surnadal, Ane Lyngstad, var utrolig nok den eneste keeperen på håndballskolen, og fikk mye oppmerksomhet av både Sandra Toft (keeper på Larvik og landslagskeeper på Danmark) og nevnte Petra Blazek. Sistnevnte imponerte spesielt, og tok seg god tid til Ane. Mange gode tips og oppmuntrende ord fra en svært sympatisk og hyggelig landslagsmålvakt fra Østerrike! Ane og Petra snakket sammen i nesten to timer - på engelsk! 

Etter treningen tok spillerne fra Larvik seg god tid til å ta "selfier" og skrive autografer. Jentene på Surnadal sikret seg mange bilder sammen med verdens beste håndballspillere, og reiste hjem med mange nye impulser. En opplevelse for livet!

PS! Jentene på J14 har nominert sin trener, Heidi Haltli, til norges beste trenerforbilde. Heidi har ledet kåringen i flere dager, men det er jevnt i toppen og hun trenger flere stemmer. Premien er å få Gro Hammerseng-Edin til Surnadal idrettshall. Under håndballskolen i Molde uttalte Gro at hun har fulgt med på kåringen, og har googlet opp "Surnadal" for å finne ut hvor på kartet dette var! J14 oppfordrer alle til å stemme på Heidi. Det kan du gjøre her. 

ane sandra_690x567.jpg
Ane Lyngstad og Sandra Toft

ane petra2_690x501.jpg
God kjemi mellom Petra Blazek og Ane Lyngstad

nora mørk thea tiset_690x676.jpg
Thea Tiset sitt store forbilde er Nora Mørk. Her får Thea noen gode råd av en av verdens beste håndballspillere.

tvteam.jpg
Larvik er i gang med å filme til en egen realityserie som kommer på TV3 i 2016. TV-teamet var på plass på treningen.

handballskule anna_690x642.jpg
Nora Mørk og noen av jentene som deltok på håndballskolen.

handballskole applaus.jpg
Larvikspillerne gir jentene er velfortjent applaus.

handballskule edin_690x483.jpg
Anja Edin var også med som trener, men var på den andre gruppen. Her sammen med blant annet Thea Holten fra Surnadal.

larvik surnadal_690x518.jpg
Alle jentene fra Surnadal sammen med profilene fra Larvik. En stor opplevelse!
Bakerst fra venstre: Thea Tiset, Else Nordvik. Nora Mørk, Ane Lyngstad, Marit Malm Frafjord, Sandra Toft, Oda Bredesen, Gro Hammerseng-Edin, Hanna Saksen, Guro Moen, Marit Lyngstad, Line Mogstad, Valeria Dannevig og Amanda Kurtovic.
Foran fra venstre: Sanna Solberg, Kristin Lundemo Solli, Thea Holten, Anna Vattøy Solli og Karoline Dyhre Breivang.