Blæstn 3

Edgars fotoarkiv ruller videre

Blæst'n - gledespredere i snart 34 år

Han Edgar Kattem arbeider seg ufortrødent videre gjennom sitt enorme fotoarkiv. Denne gangen har han tatt for seg et visst musikkorps i Rindal. Her ser vi Aud Lillegård og Ingid L. Fiske på klarinett for over 30 år siden - fra gamle til nye Trollheimsporten:

Edgars fotoarkiv finne du ved å klikke på linken under På Porten på den gå menylinja når det e p+å Hovedsida. De finner du også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. De finner di også Willys (Willy Kalstrøm) arkivdykk og Bjøn Tores (Bjørn Tore Brøske) arkivdykk om du er interesset i meir nostalgi!


Blæst'n øver, vinteren 78/79.

Musikkorpset Blæst'n ble startet høsten 1978. Siden har det vært der, med musikkk og glede i bygda i snart 30 år. I starten var rekrutteringen medlemmer av Rindal Skulemusikkorps som ønsket et tilbud om å få spille i korps også etter at de hadde kommet over alderen for å være med i skolekorpset.
 
Som ivrig fotograf og "frilans-skriver" ble jeg invitert til å komme på en øving for å skrive og ta noen bilder av det ferske korpset. Det var en gang i løpet av vinteren 1978-79. Siden den gang er det blitt en god del bilder av Blæst'n i årenes løp. Det fant jeg ut etter kvart som jeg undersøkte esker med gamler bilder, negativalbum og ruller med film. Til og med et spolebånde med et gammelt radioprogram fra Blæst'ns 15-årsjubileum dukket opp (det var den gang Radio Trollheim eksisterte). Fra den tida minnes jeg alltid det gode humøret som rådde når jeg "plaget" Blæst'n med å ta bilder og å hefte dem bort under øvinger. Det er kanskje dette humøret som er årsaken til at de har holdt på i snart 30 år??
 
Jeg minnes i alle fall første gang jeg hørte Blæst'n spille på 17. mai. Det var 1978 eller 1979, mens jeg bodde på Sunna. Korpset spilte rundt om i bygda tidlig om morgenen på nasjonaldagen. Det var i alle fall såpass tidlig at et daværende B-menneske som jeg enno låg og sov. Jeg våknet av leven utafor, det var Blæst'n som gjorde klart for å spille. Men det var tydeligvis noen som visste hvem som bodde der, og snart stilte noen av musikantene seg opp rett nadafor vinduet til soverommet og satte i med en skikkelig blåsekonsert. Jeg listet meg bort til vinduet og stakk armen ut under gardina og lukket vinduet - og jeg minnes enno den unisone latteren fra medlemmene i Blæst'n da jeg slo att vinduet til soverommet. Siden da er det blitt mange opplevelser og bilder av Blæst'n i årenes løp - fra konserter, komikvelder og lignende. Så kanskje blir det flere bilder av Blæst'n i tida som kommer...

Den første dirigenten var Solveig J. Grytbakk.

To klarinettister, Aud Lillegård (til venstre) og Ingrid Løfaldli.

Asbjørn Skjølsvold (til venstre) og Ove Inge Ranheim følger konsentrert med. Også Willy Karlstrøm der bak.

Så ble det jubileum. Korpset var 15 år (eller var dette 10-årsjubileet?). Noen av musikerne hadde vært med hele tida. Foran fra venstre, Aud Lillegård, Gro Løfaldli og Helen Nergård Tørset. Bak fra venstre, Einar Lillegård, Leif Magne Rindalsholt, Oddbjørn Grytbakk, Erik Halvorsen, Tor Ålbu og Øystein Ålbu.