Blærescanner

Blærescanner i gave

Rindal Sanitetsforening har sammen med Rindal kommune kjøpt blærescanner til Rindal Legekontor. Nå slipper pasientene å reise til Orkdal sjukehus for denne prosedyren.

Bildet over: F.v: Monica Bolme. Anne Grete Løfald og Mari Wold.

Rindal Sanitetsforening har gjennom sin årlige gaveutdeling bevilget 40.000,- til blærescanneren, og Rindal kommune har bidratt med 20.000,-.

Blærescanneren er stasjonert på Rindal legekontor til vanlig, og brukes til å sjekke om pasienten har resturin. Scanneren er portabel, og kan brukes av hjemmesykepleien og på sykehjemmet.

- Vi bruker blærescanneren ukentlig, forteller Mari Wold ved Rindal legekontor. - Nå slipper pasientene den ekstra belastningen det er å reise til Orkdal for å få utført en test som tar 10 sekunder. Dette er veldig praktisk for sengeliggende pasienter, og for de som ikke kjører bil. Vi unngår også unødvendig kateterisering, da blærescanneren viser oss om det er behov for dette eller ikke. 

Anne Grete Løfald og Monica Bolme fra Rindal Sanitetsforening synes det er hyggelig å få bidra til lokalsamfunnet, særlig når det er noe som kan være til stor hjelp for så mange. 
- Sanitetsforeningens arbeid er hovedsaklig konsentrert rundt kvinner og barn. En slik blærescanner kan brukes av både barn, kvinner og menn, og derfor er det ekstra artig å gi når det blir til felles nytte for alle i bygda, sier Løfald. 

- Vi er veldig takknemlig for gaven, og for den jobben som sanitetsforeninga gjør for alle i Rindal. En stor takk til kommunen som også bidro, sier Mari Wold.