Bjørn Sundquist til Vårsøghelga

Vårsøghelga presenterer enda ein godbit frå festivalprogrammet i Juni. Skodespelarkjempa Bjørn Sundquist og Henning Sommerro set saman eit program skreddarsydd for Vårsøghelga og den mektige Stangvikkyrkja søndag 8. juni.

Stangvik kyrkje frå 1897 b_690x1024.jpg


Århundrets skodespelar BJØRN SUNDQUIST TIL VÅRSØGHELGA
 

Stangvik kyrkje 8. juni 2014
 

Bjørn Sundquist les med tonefølgje av Trine Knutsen (fløyte) og Harald Rise (orgel)
 

Bjørn Sundquist Vårsøghelga.jpg


Bjørn Richard Sundquist (født 16. juni 1948 i Hammerfest) er en norsk skuespiller. Han er av samisk opphav på sin mors side. Sundquist utdannet seg som skuespiller i Oslo, ble fast ansatt ved Det Norske Teatret i 1972 og senere ansatt ved Nationaltheatret. Han er den mest brukte norske filmskuespiller og har norgesrekord i antall Amanda-priser. Han ble tildelt Teaterkritikerprisen i 1987 og mottok Æres-Amanda i 2000, Gullruten 2000 i klassen beste TV-skuespiller for Sejer - se deg ikke tilbake, Finnmark fylkes kulturpris i 2003 og Gammleng-prisen i klassen skuespiller i 2005. Samme år ble Sundquist kåret til det siste århundrets beste mannlige filmskuespiller. Nyåret 2009 er han å se i de to siste episodene i Tv-serien Berlinerpoplene, samt Karl III.

Bjørn Sundquist spilte gitar i bandet The Guys i Hammerfest60-tallet. I forbindelse med lanseringen av filmen Jernanger januar 2009, opptrådte han flere ganger som gitarist sammen med regissør Pål Jackman og andre musikere tilknyttet filmen og Jackman. Blant annet under den offisielle åpningen av Tromsø internasjonale filmfestival[1] og på GrosvoldNRK1 16. januar.