bjørn brekstad laksekonge 2013_550x417

Bjørn Brekstad er årets Laksekonge

En time før konkurransen var slutt, dro Bjørn Brekstad fra Rørdalen i Rindal kommune i land vinnerlaksen på 6,3 kilo. Dermed kan Brekstad titulerer seg som Laksekonge, og er 30 000 kroner rikere! - Jeg har alltid drømt om å fiske i Azorene, så nå går kanskje drømmen i oppfyllelse, smiler Brekstad. Ivar Øyen fra Eidsvåg kom på andreplass med en laks på 5,7 kilo. Ingebrigt Grimsmo fra Surnadal dro i land konkurransens tredje største fisk på 4,8 kilo.

Ivar Øyen hadde ledelsen helt til det gjenstod en time av konkurransen. Da fikk Brekstad fisk på kroken, som altså skulle vise seg å bli konkurransens største - Jeg gir meg aldri, og fisker omtrent uten stopp gjennom hele konkurransen, sier den ferske Laksekongen. Laksen, som var 83 cm lang, ble tatt med mark på Gulla.

Dermed måtte Øyen ta til takke med en andreplass. Laksen var 5,8 kilo og ble tatt med selvlaget flue på Krangnes cirka klokken 10.30. Ingrbrigt Grimsmo fra Surnadal kom på tredjeplass med en laks på 4,8 kilo. Fisken ble tatt i "Øyahølen" ved Ranes en halv time før konkurransen var over.

Hele 120 fiskere deltok i konkurransen.

bjørn brekstad laksekonge 2013_615x466.jpg


laksekonge 2013 ivar øyen.jpg

ingebrigt gromsmo.jpg