biskopen1

Bispevisitas i Rindal:

Biskopen besøkte Rindal Helsetun

Tirsdag formiddag startet bispevisitasen i Rindal med et besøk på Rindal Helsetun. Mange av beboerne var samlet til andakt i Austigard, og biskop Ingeborg Midttømme tok seg god tid de å prate med de frammøtte. 

Møtet i Austigard ble ledet av Aud Brynhild Indset, som er diakonimedarbeider i Rindal og Surnadal. Arvid Halsetrønning spilte orgel til salmesangen, og sokneprest Lene Gåsvatn holdt andakt.

Lene Gåsvatn andakt_690x386.jpg
Stua i Austigard var fylt opp under andakten.


Avlyst bispevisitas og kirkebrann på samme tid

Biskop Ingeborg Midttømme avsluttet programmet med en hilsen til forsamlingen. Hun fortalte at hun har vært i Rindal to ganger før. I fjor høst var det bestemt bispevisitas i Rindal, men da ble biskopen syk. Brannen i Rindal kirke kom også omtrent på samme tid. Derfor er det ekstra stas at biskopen kommer nå, når Rindal kirke endelig er klar til å tas i bruk igjen til helga.


Dagens gode nyhet

Kirkeverge Ingeborg Nordlund hadde gode nyheter til forsamlingen på Helsetunet. Nå har det endelig blitt orden på direkte TV-overføring fra kirka igjen. Det vil si at beboerne på Helsetunet nå kan glede seg til å følge med på skolegudstjenestene på torsdag, visitasgudstjenesten på søndag, og til og med "Tid for å leve"-konserten i Rindal kirke lørdag kveld.

Ingeborg Midttømme 1_690x470.jpg
F.v. tidligere organist Arvid Halsetrønning, diakonimedarbeider Aud Brynhild Indset, biskop Ingeborg Midttømme og sokneprest Lene Gåsvatn.
 

Etter andakten i Austigard tok biskopen seg god tid til å prate med de fremmøtte, og hun tok en runde rundt på institusjonen for å møte flere av pasientene.


Trollheimsporten kommer tilbake med mer fra bispevisitasen senere i dag.