bettan28

Bettan svingte seg i Storstuå

Med konserten "Jeg er skitbra" inntok Elisabeth Andreassen Storstuå i Surnadal kulturhus lørdag kveld. Gjennom nitti minutter fikk publikum høre låter fra hennes over 40 år lange artistkarriere.

I 1980 introduserte Elisabeth Andreassen seg selv til musikkprodusent Lasse Holm på følgende måte: "Hei, jeg heter Elisabeth Andreassen og jeg er skitbra". Introduksjonen gjorde inntrykk og allerede dagen etter fikk Andreassen platekontrakt. Siden den gang har "Bettan" blitt allemannseie i både Norge og Sverige. 

Svensk-norske Bettan (61) har vunnet den svenske Melodifestivalen, den norske Melodi Grand Prix fire ganger, og i Eurovison Song Contest i 1985 gikk hun helt til topps i sangkonkurransen sammen med Hanne Krogh. Bobbysocks var Norges første vinner av Eurovision Song Contest, og med låten "La det Swinge" ble Bettan og Hanne Krogh nasjonalhelter. For "La det swinge" vant Bobbysocks både Peer Gynt-prisen og Spellemannsprisen.

Bettan har også vært deltaker i «Hver gang vi møtes» på TV2 i vinter, der hennes dag satte seerrekord med over 700.000 seere. 

- "Jeg er skitbra" betyr for meg å ha troen på selv, stole på magefølelsen og kaste seg ut i det ukjente uten sikkerhetsnett, sier hun. 

bettan29_690x460.jpg

Avsluttet i Surnadal 
"Jeg er skitbra"-turneen startet på Hamar 28. februar og konserten i Surnadal var siste stopp for denne gang. Det ble et flott punktum, for Bettan og hennes solide band leverte varene i Storstuå. Hovedpersonen selv sørget for at stemningen var satt allerede før første strofe var sunget. Bettan tok seg nemlig tid til å gå å håndhilse og slå av en liten prat med flere i salen. Det gjorde det hele rett og slett litt hjemmekoselig.

Konserten bestod av kjente og kjære sanger og historier fra hele hennes over 40 år lange karriere. Vi fikk høre sanger fra den svenske visesangeren Evert Taube, Jan Werner, Rolf Løvland, Jahn Teigen, Dolly Parton og flere sanger fra "Hver gang vi møtes". Andreassen var innom visesang, pop og country, og det er tydelig at hun trivest aller best når hun får ta frem sin kjære gitar og bandet øker tempoet. Hun høstet mest applaus fra publikum under fremføringen av Rolf Løvlands "Duett", som hun og Jan Werner deltok i Eurovision Song Contest med i 1994. Publikum likte også tydelig hennes fremføring av "A Bar in Amsterdam" som var hennes bidrag i Sol Heilos dag i "Hver gang vi møtes". Trampeklapp ble det etter ekstranummeret "Danse mot vår", som er en av Bettans aller mest kjente låter. 

Bare et lite minus; Vi ble snytt for "La det swinge!" 

Gjennom gode fortellinger mellom låtene ble vi godt kjent med Bettans innholdsrike artistkarriere, og totalinntrykket er at vi sitter igjen med en fin konsertopplevelse. Mye av æren for dette skal også Bettans solide band ha. Her var det musikalsk presisjon til fingerspissene! Bandet bestod av Morten Reppesgård, Tarjei Nysted, Olaf Knerten Kamfjord, Rune Arnesen og kappellmester Hans Mathisen.

Takk til alle seks; dere er skitbra! 

bettan23 kontrabass.jpg

Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale. 

bettan19
bettan20
bettan21
bettan22
bettan24
bettan25
bettan26
bettan27
bettan30
bettan31
bettan32
bettan33
bettan34
bettan35
bettan17
bettan18
Tips en venn Skriv ut